Kredi alıp vergi ödüyorum

Güncelleme Tarihi:

Kredi alıp vergi ödüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk müziğinin ‘‘Nostalji Kraliçesi’’ ve de ‘‘Devlet Sanatçısı’’ Muazzez Ersoy, her gün Bebek'le Etiler arasında mekik dokuyor. Bebek'teki evinden çıkıp Etiler'deki müzik şirketine gidiyor, sonra yine evine dönüyor.Bu iki semtin dışında göremezsiniz ünlü yıldızı. Hayranlarına imza verirken bile utancından yüzü kızarıyor. Pazarcılar adını megafondan anons ettiği için tiryakisi olduğu Perşembe Pazarı'na bile gitmiyor.

Muazzez Ersoy'la bir günlüğüne Beyoğlu nostaljisi yaşadık doyasıya. Önce Swissotel'in Swiss Chalet Restoranı'nda İsviçre'nin birbirinden nefis fondülerini yedik; ardından da on yıldır adımını atmadığı Beyoğlu'nda kol kola gezdik. Tramvaya bindik, İnci'den profiterol yedik. Tezgahtarlık yaptığı ‘‘Ferit’’ mağazasındaki gençlik günlerini de yaşadık. Kısacası, Muazzez Ersoy bu güne kadar ne böyle konuştu, ne de böyle gezdi. Her şey Hürriyet okurları içindi...

- Yener ağabey, sanatçıların çok para kazandıkları gibi bir zihniyet var. Ama bizler öyle hayal edildiği gibi çok paralar kazanmıyoruz. Kaldı ki, çok büyük masraflarımız var. Vergimi zamanında ödemek istiyorum ama kasamda para yok. Gününde ödemek için için bankalardan yüzde 10'la kredi alıp vergimi gününde ödedim. Şu anda iki bankadan, üç ay vadeli olarak 100 milyar lira kredi çektim. Ödenen vergiler içinde aylık KDV'ler var, peşin vergilerimiz var. Gelir vergisi ayrı, onun için de bu ay yine kredi kullanacağım. Sadece bu ay 100 milyar liraya yakın stopaj ve KDV ödedim devlete. İftiharla söylüyorum, şu anda devlete bir lira vergi borcum yok.

SATIŞ 1 MİLYON

Bu yıl vergi rokertmeni olabilecek mi?

- Bu yıl 200 milyar liranın üstünde gelir vergisi ödeyeceğim herhalde. Vergi rekortmeni olacağımı tahmin etmiyorum. Yener ağabey amaç vergi rekortmeni olmak değil. Çalışıp kazanıyorum ve devletin hissesine düşen payı vermekle mükellefim. Sanatçılar üç beş yıldır en çok TV dizilerinden kazanıyorlardı. Ben iki yıldır hiçbir televizyona sov ya da dizi yapmıyorum. Rekortmen olamam, ama ilk beş arasına gireceğimi tahmin ediyorum.

Albümlerin satış rekoru kıracak, yine de parasız kalacaksın.

- Son çalışmamla, müzikseverlere 1 milyon kaset armağan ettim. Dünyada yapılmamış bir olaydır bu. İlk defa bir sanatçı kendi sevenlerini ödüllendirmiş oldu. Bir milyon satış rakamını perakende fiyata vurursanız trilyonun üstünde bir rakam çıkar. Sanatçılar genellikle televizyonlardan, ekstralardan, bir de kaset satışından para kazanırlar. Benim televizyonlarla işim yok, geriye kalıyor ekstralar ve kaset. Biz ‘‘Nostalji 4-5-6’’ dizisinde büyük fedakárlık yaparak bir kaseti hediye ettik. Böyle olunca da kár marjı çok düştü. Bir kaset bir kaseti götürüyor. Bana bir kaset parası bile kalmaz sizin anlayacağınız. Ne kaldı geriye, konserler. Onların da büyük çoğunluğu hayır konserleri.

Yakından tanıyın

9 Ağustos 1953 doğumlu. Gerçek adı Yıldız Levent. Karadenizli bir babayla, göçmen bir annenin çocuğu.

Aslan Burcu'nun başta liderlik ve inatçılık olmak üzere, bütün özelliklerini taşıyor.

En çok üzerine sarmısaklı yoğurt dökülmüş makarna yemeyi seviyor.

Dişlerini yaptırmasının dışında hiçbir estetik operasyon geçirmemiş.

Şahsiyet simgesi olarak gördüğü burnunu düzelttirmeyi hiç düşünmüyor.

Ehliyeti olmasına karşın direksiyon sallamaktan hiç hoşlanmıyor. Süratli araç kullananlardan ise nefret ediyor.

Bir kere evlenip ayrılan Ersoy'un bu evlilikten 20 yaşında Ender adlı oğlu var. Ender, halen SAS Komandosu olarak vatani görevini yapıyor.

İşte Ersoy’un serveti

Muazzez Ersoy, Hürriyet okurları için18 yıldır biriktirdiği ilk kez servetini açıkladı:

Ankara Oran'da bir apartman dairesi.

İstanbul Bebek'te halen oturmakta olduğu apartman dairesi.

Etiler'de sahibi olduğu Levent Müzik'in bulunduğu villa.

Bodrum Torba'da bir yazlık ev.

Kasımpaşa'da babadan kalma eski bir ev.

İki özel otomobil. Biri işinde kullandığı GMC minübüs, diğeri Jeep Grand Cherokee.

Tramvayla tanıştı

Muazzez Ersoy, yıllar sonra çıktığı Beyoğlu'nda tramvayla da tanıştı. 52 yıllık vatman Mehmet Çobanoğlu da hayranı olduğu sanatçıya nostaljik bir gezi yaptırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!