Kraliçenin kızları prenses olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Kraliçenin kızları prenses olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Neşe Erberk: Eski güzellik kraliçesi, şimdi üç kızların anne adayı.

Aklına koyduğu gibi 35'ini bitirmeden hamile kaldı. Doğal yoldan çocuk sahibi olmayı bile bekleyemedi, mikroenjeksiyon yöntemini istedi. Müstakbel baba adayı onu hep şaşırarak izledi. Çünkü çocuk sahibi olmaya Neşe Erberk karar vermişti, evlenmeye de...Kocasına üçüz babası olacağı haberini doğum gününde verdi. Ona hediye olarak üç bebek almıştı. Ayk Gurdikyan tek çocuğa hazırlanmışken, üç çocuk hem de üç kız babası olacağını duyunca küçük bir şok geçirmiş.... Doktorundan fırça yiyene kadar iş hayatına aynı tempoda devam eden Erberk, birkaç gün önce izne ayrıldı ve doğum için Amerika'ya uçtu...

Kızlar ne zaman doğuyor?

- Biz Ocak 2000 diye planlamıştık ancak üçüz olacağı için erken doğum söz konusu. Aralık başı gibi doğacaklar. Yani bu yüzyılın son bebekleri olacak...

Bugüne kadar işe devam etmeniz büyük cesaret doğrusu..

- Kendimi bildim bileli çalışan bir insan olduğum için hamileliğimi pek ciddiye almadan devam ettim işe. Ta ki geçen haftaya kadar. Doktorumdan fırça yedim.

Bu döneminizde nelerden vazgeçmek zorunda kaldınız?

- Ben ciddi bir kahvekoliktim. Hamileliğimle birlikte kahve içmeyi bıraktım. Kutlamalarda bile bir yudum alkol içmedim...

Klasik aşermeler yaşadınız mı?

- Hiç aşermedim, aşerme diye bir şey olup olmadığını merak ediyorum. Bu sanki bana bir tür kapris gibi geliyor.

Her şeyi planlamışsınız. Çocuk olacağı zaman evlendiniz, 35 yaşını bitirmeden hamile kaldınız...Herşey böyle yolunda mı gidiyor hayatınızda?

- O kadar da yolunda gitmiyor. İkiz çocuklarım olsun isterken üçüz olacağını öğrendim. 35 yaşını doldurmadan doğurmak istiyordum. Bu yıl 35'ime girmeden korunmayı bıraktım ama bir dönem beklemeyi göze almadan hemen hamile kalmak istedim. Sabırsız ve programcı olmamdan dolayı mikroenjeksiyon takviyesi aldık. Doktorum eğer istersem üçüzlerden birini elimine edebileceğini söyledi. Birkaç gün düşündüm. Ancak diğerleri bundan zarar görebilir endişesi yaşadığım için bu düşünceden vazgeçtim.

ASLA PRENSES OLMAYACAKLAR

Üç kız olduğunu anlayınca eşinizin ilk tepkisi ne oldu?

- En azından birinin erkek olmasını istiyordu. Aslında ben de öyle istiyordum. Kendimi iki kız bir erkek çocuğa hazırlamıştım. İlk bakışta bozuldum ama eşim üzüldüğünü hiç farkettirmedi bile.

Onlar hakkında konuştuğunuzda bebeklere nasıl hitap ediyorsunuz?

- Kızlar diyoruz. Bazen de izciler yolda diyoruz. Üçünün farklı farklı tipler olmasını hayal ediyoruz. Mesela biri sarışın, biri kızıl, diğeri esmer olabilir.

Geleceğin mankenleri yolda...

- Manken olmayı isterlerse ben onları teşvik ederim bu mesleğe. Ama şu anda en önemlisi sağlıklı doğmaları. Yalnız onları çok sosyal yetiştirmek istiyorum. Spor yapsınlar, sanatla ilgilensinler, hobileri olsun. Cici bici, evde oturan, hayatı okulla ev arasında geçen kızlar olmalarını istemiyorum. Onları asla prenses gibi yetiştirmeyeceğim.

Kendi başınıza kaldığınızda en çok ne düşünüyorsunuz?

- Kızlarımı...Çok keyifli bir duygu. Hareketlerini hissetmek heyecan verici. Kadın olmanın keyfini çıkarıyorum.

Duygusal değişiklikler de hissetmeye başladınız mı?

- Gebelikle ilgili çok fazla kitap okudum. Kadınlar hassaslaşırmış, kimi zaman alıngan olurlarmış. Ben şu ana kadar duygusal semptomların hiçbirini yaşamadım.

Türkiye'nin en başarılı mankeniyken bununla yetinmeyip, kendi mankenlik ajansınızı kurdunuz. Başarılı bir kariyer yaptınız. Doğumdan sonra bu kariyerde nasıl bir değişiklik olacak?

- Bunu da planladım. Kendime süre tanıdım. Bu sefer öncelik kızlarımda... Çünkü onlar işimden çok daha önemli. İşin başında çok güvendiğim elemanlar var. Artık işlerimi daha uzaktan idare edebilirim diye düşünüyorum. Ben orkestra şefliği yapacağım. Programlı olmamla övünürüm. Bunu da programlayacağıma inanıyorum.

Evliliğinizi de programlamışsınız...

- Biz zaten üç buçuk yıldır birlikte yaşıyorduk. Bebeklerin haberiyle birlikte ‘‘hadi evlenelim oldu’’.

İsim sıkıntısı çekmiyor olmalısınız.

- Tam tersine üçüncüyü bir türlü bulamıyoruz. İsimleri Alin ve Lara diye düşündük. Üçüncüyü de arıyoruz...

Kızlara kim bakacak?

- Küçük bir tabur bakacak. İki yardımcı işe başladı bile. Bir hemşire tutmayı planlıyorum. Annem ve ben de olacağız bu taburda...

En klasik soruyu en sona bıraktım. Eski manken, mankenlerle iç içe yaşayan güzel bir iş kadını olarak doğumdan sonra formunuzun bozulmasından endişe duyuyor musunuz?

- Bunu hiç kafama takılacak bir sorun olarak düşünmedim. Yine de çatlaklara karşı özel bir krem kullandığımı itiraf edeyim. Doğum sonrası da yoğun spora başlamayı düşünüyorum.

KAMERALA DOĞUM

Eşimin çok yakından takip etmesi beni mutlu ediyor. Benimle bu kadar ilgili olabileceğini tahmin etmiyordum, vakit ayıramaz sanıyordum. Tüm kontrollere birlikte gidiyoruz. Beslenmemi yakından takip ediyor. Doğuma girmek istiyor. Doktor izin verirse kamerasıyla girecek doğuma..

ÇOK YORULDUM

Keşke diyorum birazcık kapris yapmayı öğrenseydim...İnsanın alıştığı bir tempo var. Hatta işten eve geldiğimde tadilat işleriyle uğraşıyordum. Kızlarımın odasıyla ilgileniyor, eksiklikleri tamamlamaya çalışıyordum. Hamilelik bana inanılmaz bir enerji verdi, kendimi süper bir kadın gibi hissettim. Oysa bunlar hiç doğru şeyler değilmiş. Evimiz dört katlı. Sürekli merdiven in, çık, son günlerde çok yoruldum.

12 KİLO

12 kilo aldım. gereksiz beslenmemeye çok dikkat ediyorum, abur cubur, baklava, börek yemiyorum. Çok özel bir diyet uygulamıyorum ama düzenli portakal suyumu içiyorum, günlük protein miktarına dikkat ediyorum, şekerli besin yerine bol meyve tüketiyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!