Koza'nın ustası Kurtiz

Güncelleme Tarihi:

Kozanın ustası Kurtiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 14:59

Altın Koza'nın Bir Usta Oyuncu bölümünün bu yılki konuğu Tunçel Kurtiz.

Haberin Devamı

Altın Koza Film Festivali, gelenekselleşen "Türk Sinemasında Bir Usta Oyuncu" bölümünü bu yıl, Türk Sineması’nın önemli oyuncularından Tuncel Kurtiz’e adadı. Bu kapsamda, festivalde usta oyuncunun dört filmi gösterilecek, Burçak Evren’in Kurtiz’in yaşamını anlattığı bir kitap da yayınlanacak.

Bu yıl onbeşincisi düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali, Adana'dan sinema rüzgarları estirecek. 2 ? 8 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalin gelenekselleşen bölümlerinden "Türk Sinemasında Bir Usta Oyuncu" bölümü bu yıl Türk sinemasının önemli oyunculardan Tuncel Kurtiz’e adandı.

Festivalde Kurtiz’in oynadığı Reis Çelik’in "İnat Hikayeleri", Zeki Ökten’in "Sürü", Yılmaz Güney’in "Umut" isimli filmleri gösterilecek. Tuncel Kurtiz hakkında Mehmet Eryılmaz'ın çektiği belgesel film "Bedr" de yine sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Ayrıca, sinema tarihçisi ve yazarı Burçak Evren’in Kurtiz’in sinema yaşamını anlattığı bir kitap da yayınlanacak. "Türk Sinemasında Bir Usta Oyuncu" ödülü ise 5 Haziran'da düzenlenecek özel bir törenle Kurtiz’e sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!