Köpek barınma evine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Köpek barınma evine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan köpek barınma evine bir hafta önce gelen ve bir batında 12 yavru birden dünyaya getiren köpek, hayvan dostlarının ilgi odağı oldu.

Kenti sokak köpeklerinden arındırmak ve köpekleri ıslah etmek amacıyla kurulan köpek barınma evine, son bir ay içinde sokaklarda sağlıksız ortamda yaşayan ve sağlık yönünden tehdit oluşturan 150 köpek yerleştirildi. Köpek barınma evinde en fazla ilgiyi ise bir hafta önce sokaktan alınan ve bir batında 12 yavru birden dünyaya getiren anne köpek görüyor.

Köpek barınma evi yetkilileri, gelen ziyaretçilerin büyük bölümünün yavrulardan istediğini, birkaç hafta sonra bu istekleri yerine getirebileceklerini söylediler. Belediye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hüseyin Uludağ, 3 kişinin görev yaptığı köpek barınma evinde, köpeklerin ıslah edilerek, isteyenlere dağıtılacağını belirterek, "Sadece şehir merkezi değil, ilçe ve köylerden de çok sayıda meraklı, köpek barınma evine geliyor. Köpeklerimize şimdiden çok sayıda talep var" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 57 milyar lira harcanarak yaptırılan ve 15 gün önce hizmete açılan köpek barınma evinde, aynı anda 520 köpek barındırabiliyor. Bir köpeğin günlük bakım maliyeti ise 100-150 bin lira arasında değişiyor. (a.a)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!