Konuk Yazar

Güncelleme Tarihi:

Konuk Yazar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Duyarlı olalım

KENDİMİZLE ilgili tüm konularda nasıl duyarlı davranıyorsak, trafikte de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Araç kullanmasını bilmeyene ehliyet verilmemeli, tüketiciyi koruma dernekleri de bu konuda denetici görevi üstlenmelidir.

Kullandığımız araçlar demir ve çelikten olabilir ama bizler yani insan vücudu etten ve de kemikten ibarettir. Bu nedenledir ki, bırakın onlarla savaşmayı, yarışamayız bile. Araç kullandığımız her an dikkatli olmalı, ani fren yapmaktan kaçınmalı, döneceğimiz yollara da işaret vermeden sapmamalıyız. Ancak halkımız bunca uyarılara rağmen yine de ölüyor, sonucu kötü olan kazaları duymaktan seyretmekten hala bıkmıyor.

TEK SUÇLU ŞOFÖR DEĞİL

Trafikte bütün suçu artık şoförlere yüklemekten vazgeçmeliyiz. Çünkü kazalardaki hataların tek sebebi sürücüler değildir. Yayalar da kendilerine düşen görevi yerine getirirlerse bir suçlu aramaktan kurtuluruz. Bu nedenle, trafikle ilgili verilecek her tür konferans vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yardımcı olacaktır. Bir kez daha diyorum ki, trafik kültürünü işleyelim, sahip çıkalım. Gerek yaya, gerekse sürücü olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!