Kobe aktör, Messi mahcup

Güncelleme Tarihi:

Kobe aktör, Messi mahcup
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 00:00

Messi ve Kobe Bryant’lı Türk Hava Yolları reklamı bir haftada YouTube’ta 43 milyon izleyiciye ulaştı. Reklam filminin yaratıcıları Serdar Erener ve ekibi kamera arkasını anlattı.

Haberin Devamı

KOBE AMBARDA, MESSİ STÜDYODA

Film, Kobe ve Messi’nin takvimleri uyuşmadığı için iki ayrı yerde çekildi. Kobe’yi İstanbul’da, THY uçaklarının bakıma alındığı bir ambarda çektik; gerçek bir uçakta. Kobe’ye ilgi yoğundu. Arkasında fotoğraf çektirmek isteyen, imza isteyen onlarca kişi vardı ve Kobe hepsine güler yüzle yaklaştı. Messi’yi ise Barcelona’da kapalı bir stüdyoda, bir uçağın birebir boyutundaki makette çektik. Çekim öncesi yapılan en önemli uyarı; “Messi’nin etrafı sakın kalabalık olmasın, sadece yönetmen
ve işi olanlar bulunsun”du. Çünkü kalabalıktan ve ilgiden sıkılıyor. Hepimiz Messi hayranı olmamıza rağmen ne imza aldık, ne hatıra fotoğrafı çektirdik.

MESSİ’YE PLAYSTATION ODASI

Önce Kobe’nin filmi çekildi. ABD’den geldiği gün hiç uyumadığı söylendi. Çekime de bir saatlik uykuyla geldi ve bunu hiç çaktırmadı. Kobe, sadece basketbol starı değil, bir aktör. Ama Messi mahcup bir insan. Menajerleri tarafından özenle korunan biri. Kameraları da çok sevmiyor. Resme ilk girdiğinde antrenmandan çıkıp gelmişti, kafesteki kuş gibi tedirgindi. Kamera tedirginliği bu. Tek tutkusu bir topun arkasında koşmak olan küçük bir çocuk gibi. Çok çabuk bunalabiliyor. Hatta sıkılmasın diye playstation oynamayı sevdiğini bildiğimiz için özel bir oda hazırlattık. Ama oynamadı. Hollandalı yönetmenimiz Marco Grandia, Kobe’nin bölümünden bir montaj yaptı ve onu izletti. Başta yaptığı koreografileri daha basit tuttu. Oyunun içine yavaş yavaş girdi. Yönetmenin İspanyolca bilmesi de Messi’nin gerginliğini yok etti.

Haberin Devamı

GİTAR ÇALAMAYINCA

Filmde Messi ve Kobe çocuk için düello ediyorlar. Bu arada çocuğu yönetmenimiz buldu. O da Hollandalı, uzun metrajlı filmlerde oynayan Ralph Moermann. Düelloda balonla şekil yapmak, kâğıttan ev yapmak, top becerisi var. Bir de karşılıklı gitar çalsınlar istedik. Kobe müzikle ilgilenen biri, hatta single’ı var. Bu nedenle atışacakları bir müzik sahnesi yazmıştık. ‘Latin Lover’ gibi gitar çalıp rap yapacaklardı. Messi’nin menajerleri bunu asla kabul etmedi. “Burada gitar çalarsa, bundan sonra nereye gitse ondan gitar çalması beklenir, bunu yapamaz” dendi. İçimizde ukde kalan budur.

DÜELLO BAKIŞI

Haberin Devamı

En korktuğumuz, western filmlerindeki düello bakışıydı. Kobe’nin rahatça yaptığı bu bakışın Messi ayağı bizde endişe yaratıyordu. Ama Messi beklediğimizden çok daha iyisini verdi. Bir yerde aksama oldu. Topla beceri gösterilen sahnede çocuk topu atacak Messi de yakalayacaktı. Çocuk atamadı ve tekrar ettik. Bu tekrarlarda da Messi problem çıkarmadı, pozitifti. Çocukla iletişimi yetişkinlerden daha iyiydi. Tam bir Messi hayranı olan çocuk, sahnesi olmayan yerlerde bile Messi’nin dibinden ayrılmadı. Çekime babasıyla gelmişti. İstanbul’daki çekime de annesiyle... Annesi, futbol fanatiği olan oğlunun Kobe Bryant’ı tanımadığını söylemişti.

/images/100/0x0/55ea70c6f018fbb8f88017da

Haberin Devamı

KOBE, MESSİ HAYRANI

Messi, Kobe’nin en beğendiği futbolcu. Hatta Barcelona antrenmanına gitmiş, onlarla futbol oynamış. Çekimde kıyafet uyumuna dikkat ettik. Renkler, Business Class’ın renkleriyle eşleştirildi.

Şehadet kampanyası

Serdar Erener (Reklamcı)
Birinin serveti 200, diğerinin 150 milyon doları aşıyor. Genç yaşta büyük servetler üretmiş değerli varlıklar, kendilerini THY’ye emanet ediyorlar. Bundan daha büyük reklam olamaz. İyi bir havayolu olmasanız sırf parayı verdiniz diye o uçağa binmezler. Bu kıyafet, ayakkabı sponsorluğu değil. Seyahatten mutlu inmezlerse sizinle yan yana gelmezler. Manila’dan tweet geldi. Reklamı görmüş, belki de hayatında hiç uçağa binmemiş ve binmeyecek biri. “Kobe ve Messi o uçağa biniyorsa ben de binerim” diyor. Büyük bir şehadet kampanyası bu.

Haberin Devamı

‘Niye Ronaldo değil de Messi’ diyenler beğenmedi

Zeki Çukur (THY Kur.İlet.Başkanı)
Bir haftada 40 milyon izleyiciye ulaşacağımız aklımıza gelmezdi. Film CNN, BBC, CNBC yanında 13-14 ülkenin lokal televizyonunda da yayımlanıyor. Yüzde üç beğenmeyen var. Onlar da Ronaldo hayranları, niye Ronaldo oynamadı diyenler!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!