Klippan’ın 30. yaÅŸ hediyesi Türkiye’den

Güncelleme Tarihi:

Klippan’ın 30. yaş hediyesi Türkiye’den
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 12:38

İkea’nın ünlü Klippan kanepesi ilk kez 1979’da üretildi. 1980’de satılmaya başlandı. 30 yıldan bu yana farklı desenlerde kılıflarla aralıksız olarak tüm dünyada satılıyor.

Haberin Devamı

Hakan GENCE

İkea’nın ünlü Klippan kanepesi ilk kez 1979’da üretildi. 1980’de satılmaya başlandı. 30 yıldan bu yana farklı desenlerde kılıflarla aralıksız olarak tüm dünyada satılıyor. İsveç dilinde kaya anlamına gelen Klippan, uygun fiyatı ve sağlamlığıyla tercih ediliyor. Bu sene markanın Türkiye’ye bir de sürprizi var. 30. yıla özel kılıf burada üretildi.

İlk Klippan kanepenin tasarımı Ikea’nın merkezi olan Ikea of Sweden tarafından yapıldı.
Kanepeler adına uygun üretildi; kaya gibi sağlam. Aileler içindi. Yuvarlak hatlarıyla çocukların rahatlıkla üzerinde oynayabileceği, oluşabilecek herhangi bir kazayı önleyecek şekilde tasarlandı. Renkli modelleri çocuk odalarının gözdesi oldu.
Kanepelerin rahatlığı ve dayanıklılığı kadar her ortama uyum saÄŸlamaları da öne çıkarıldı. Gerçek deri kılıfa sahip olanlar ofis ortamlarında da tercih edildi. Her yıl ürün gamına katılan yeni kılıflarla kanepenin iskeletine dokunmadan evlerde deÄŸiÅŸiklik yapma fikri kullanıcılara çekici geldi.  Bugün 17 farklı kılıf deseni var. Bu sayede koltuklar her evin dekorasyonuna rahatlıkla uyum saÄŸlıyor. Bazen bir kılıf deÄŸiÅŸtirmek bile odanın atmosferinde çok büyük fark yaratıyor.Â
Bu 30 yıllık kılıfların yaratıcısı, İsveç’te çok iyi tanınan tekstil tasarımcısı Sven Fristedt. Tasarımcı bu yıl da Bladhult kılıfları tasarladı. Bladhult’lar sınırlı sayıda ve Türkiye’de üretildi. Bu Klippan’ın 30. yaş kutlamasıydı bir anlamda. Tasarım, bütün dünyadaki İkea
mağazalarına dağıtıldı.

Haberin Devamı

Made in Turkey

Ikea’da yer alan ürünler içinde tekstil ürünlerinin büyük bir bölümü ve bunun gibi birçok ürün/ham madde Türkiye’de üretiliyor ve tüm dünyadaki Ikea mağazalarına büyük hacimlerle satılıyor. Ektorp ve Kalrstad oturma gruplarının kılıfları da Türkiye’de üretiliyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!