Kızına gelen evlilik teklifine kendi sesinden şiirleriyle cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Kızına gelen evlilik teklifine kendi sesinden şiirleriyle cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 01:26

Yapı Kredi Yayınları ünlü şair Özdemir Asaf’ın kendi sesinden şiirlerini ‘Sen Bana Bakma, Ben Senin Baktığın Yönde Olurum’ adıyla yayımladı.

Kitap ve kitapla birlikte verilen CD, Özdemir Asaf’ın kızı Seda Arun’un babasının sesini kaydettiği kayıtlarından oluşuyor. Bu kayıtlarda Özdemir Asaf’ın kendi sesinden şiirleri ve bir de İstanbul Radyosu’nda yapılan röportajı bulunuyor.
Seda Arun, kitabının önsözünde evlenme teklifi aldığının ertesi günü konuyu babasına nasıl açtığını, onun verdiği tepkiyi ve şiirlerin kaydedilme hikâyesini şu sözlerle anlatıyor: “Beş sene olmuştu annemle babam ayrılalı. O mayıs akşamı babam, annemin Caddebostan’daki evine geldi. Sofrada babamla karşılıklı oturduk. Sonra annem konuyu açtı. Sordu. Benim yanaklarım yine kızarmıştı. Cevabını bekliyordum ama vermedi. ‘Benim şiir kitaplarım nerede?’ diye sordu. Annem kitapları sofraya getirdi. Babam tabağını kenara itti. Rakı bardağını kitaplardan uzaklaştırdı. Sayfaları karıştırmaya başladı. Şiirlerle cevap vereceğini anlamıştım. Makaralı teybi sehpanın üzerine koyup düğmesine bastım.”
Özdemir Asaf’ın teatral bir şekilde sesi ile oynayarak okuduğu şiirlerinin metinleri yayımlanırken, Özdemir Asaf’ın toplu şiirlerinin son yayımı olan Çiçek Senfonisi (YKY, Kasım 2008) kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!