Kız kardeşini öldürenler bana neler yapmaz ki

Güncelleme Tarihi:

Kız kardeşini öldürenler bana neler yapmaz ki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2005 02:13

Berlin’de namus uğruna öldürülen Hatun Sürücü’nün en yakın kız arkadaşı Gülşah S., mahkemedeki ifadesinden sonra öldürülmekten korktuğunu söyledi.

Genç kadın ‘Kendi kız kardeşlerini öldürenler, kim bilir bana ne yaparlar’ diye konuştu. Geçen hafta yapılan mahkemede hákim karşısında saatlerce gözyaşları içinde ifade veren Gülşah S., Hatun Sürücü’yü öldürmekten yargılanan erkek kardeşleri Ayhan, Alpaslan ve Mutlu’dan çok korktuğunu söyledi. Gülşah S.‘Benim 8 yaşında bir kızım var, çok endişeliyim. Kendi kız kardeşlerini öldürenler başkasına kim bilir ne yapar’ dedi.

Hatun Sürücü ile 5 yıldır yakın arkadaş olan ve Hatun’un Timur S. adlı son sevgilisi ile tanışan Gülşah S, hem kendi, hem de 8 yaşındaki kızının hayatından endişe duyduğunu söyledi.

AĞABEY TACİZİ

Mahkemede, Alpaslan veya Mutlu adındaki ağabeyinin Hatun’a tacizde bulunduğunu bildiğini itiraf eden Gülşah, önce isim vermekten çekindi, fakat hakimin ısrarı üzerine bu kişinin isminin ‘Alpaslan’ olduğunu açıkladı. Polisteki ifadesinde cinsel tacizden bahsetmeyen genç kadın, çok korktuğu için sustuğunu dile getirdi. Gülşah S. şunları söyledi:

‘Hatun ile öldürülmeden birkaç hafta önce Timur nedeniyle aramız açılmıştı. Bu yüzden görüşmüyorduk, yoksa çok yakındık, hemen her gün birlikteydik. Timur da, ben de ağabeyinin Hatun’a tacizde bulunduğunu biliyorduk, bize kendisi anlattı. Fakat polise verdiğim ifadede bundan bahsetmekten korktuğum için sustum. Mahkemede de zor anlattım, çünkü benim küçük bir kızım var ve onu tek başıma büyütüyorum. Yalnız bir kadınım, onlardan her şey beklenir. Bize zarar vermelerini istemiyorum.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!