Kıyafetlerinizi yıkamadan önce kaç kere giymelisiniz?

Güncelleme Tarihi:

Kıyafetlerinizi yıkamadan önce kaç kere giymelisiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 14:42

Moda dünyasının güçlü isimlerinden stilist ve editör Rachel Zoe çamaşır yıkamanın inceliklerinden ve püf noktalarından bahsetti. Kıyafetlerine büyük özen gösteren Zoe, herkesin evinin rahatlığında yapabileceği temizlik yöntemleri de paylaştı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Bu sonbaharda çamaşır yıkamak ile ilgili eğitim alacağınızı duyduk.

Evet. Özel bir şirkette kumaşları dikkatle inceliyor test ediyorlar. Ben de bu sayede çamaşır yıkamak ile ilgili daha detaylı bilgiler edinebileceğimi düşündüm.

Çamaşır yıkamakla ilgili öğrendiğiniz ilk şey neydi?

Çamaşırları ayırmam gerektiği! Bütün çamaşırlarımı bir arada atmıştım ve hepsini birlikte yıkamıştım. Beyaz kıyafetlerim hep boyandı, pembeye döndüler. Ama çamaşır yıkamak benim için hep eğlenceli olmuştur. Üniversitedeyken çamaşır yıkamayı çok severdim. Çamaşır yıkarken herkesin kaynaşması ve sohbet etmesi çok hoşuma giderdi.

Kıyafetlerinizi yıkamadan önce kaç kere giymelisiniz

Haberin Devamı

Sadece kuru temizlemeye uygun olduğu söylenen kıyafetler, bazen evde de yıkanabiliyor. Siz evde yıkayıp yıkamamanız gerektiğine nasıl karar veriyorsunuz?

Aslında her kıyafet evde yıkanabilir, sadece kumaşa uygun davranmanız lazım. Makinenin el yıkama seçeneği, soğuk suyla yıkamak, asarak kurutmak… Bu tarz şeyler çok fark ediyor. Örneğin, boncuklu ve metalik işlemeli parçaları kesinlikle çamaşır makinesine atmamanız gerekiyor.

Kıyafetlerimizi kaç kez giydikten sonra yıkamamız gerekir? Her giydiğimizde yıkamalı mıyız yoksa birkaç sefer giyilebilir mi?

Tozlu ve kirli bir yerde değilseniz, kıyafetlerinizi her giydiğinizde yıkamanıza gerek yoktur. Toplu taşıma araçlarında ya da uçaklarda kullandığınız kıyafetler anında yıkanmalıdır. Ancak ev ortamında takılıyorsanız, giydiğiniz ilk seferde yıkamanıza gerek yoktur.

Çamaşır yıkamayı aceleye getirdiğinizde, mutlaka kıyafetlerinize zarar verirsiniz.

Kıyafetlerinizi yıkamadan önce kaç kere giymelisiniz

Çamaşır yıkarken yapmamamız gereken en önemli şey nedir?

Aceleye getirmek! Çamaşır yıkamayı aceleye getirdiğinizde, mutlaka kıyafetlerinize zarar verirsiniz. Onun yerine özenle ve her kumaşa ayrı muamele edecek şekilde yıkamaya çalışın.

Haberin Devamı

Lekelerle savaşmak için ne önerirsiniz?

Kıyafetlerinizi makineye atmadan önce leke çıkarıcı ile bekletmeniz faydalı olabilir. Üzerinize bir şey döküldüğü an müdahale etmeniz de çok önemli. Bir restoranda üzerinize bir şey döküldüğünde, hemen suni tatlandırıcı ile lekenin üzerini ovun. Lekenin kalıcılığını büyük ölçüde düşürdüğünü fark edeceksiniz.(Kaynak:Glamour)

İlgili galeriler:

HAYATINIZI KURTARACAK BİLGİLER!

Asabi servis yetkilisinden 'çamaşır makinesi 101' dersleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!