Kıvırcık Ali'nin ardından...

Güncelleme Tarihi:

Kıvırcık Alinin ardından...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 18:00

Kıvırcık Ali lakaplı THM sanatçısı Ali Özütemiz'in ölümü sevenlerini yasa boğdu...

Haberin Devamı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz’in geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Merhum Özütemiz, ozanlık geleneğimize yaptığı katkıları, özgün yorum ve besteleriyle daima anılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.

KEMAL KILIÇRADOĞLU: Ali Özütemiz’in trafik kazası sonucu öldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendim. “Türkülerden Türkülere Yol Eyleyen” Kıvırcık Ali, “Geriye Dönün Seneler”, “Hepimize Yeter Dünya” ve “Gül Tükendi Ben Tükendim” ile her türkü severin evine girdi. Türküleri dillerden dillere dolaşacak olan Kıvırcık Ali’ye rahmet, Özütemiz ailesiyle türküseverlere başsağlığı dilerim.”

Eşi perişan

Ali Özütemiz, geçtiğimiz yıl Aslı Güven ile nikah masasına oturmuştu. Nikah şahitliğini İbrahim Tatlıses’in yaptığı sanatçı, bir yıllık evliyken hayata veda etti. Ölüm haberiyle yıkılan eşine doktorlar sakinleştirici vermek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER NE DEDİ

MUSA EROĞLU: Haberi duydum ama inanamadım, şoke oldum. İçimiz sızlıyor. Dürüst, iyi kalpli gerçek bir dosttu. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Cenazesi için yola çıktım, İstanbul’a geliyorum.

ERDAL ERZİNCAN: Kötü bir şaka gibi, inanmak istemiyorum. Hem müzikal anlamda hem de arkadaş olarak onunla çok şey paylaştık. Benim 20 yıllık dostum, kardeşimdi. Başımız sağ olsun.

ZAFER GÜNDOĞDU: Erken bir ölüm oldu. Çok sevdiğim bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Adam gibi bir adamı kaybettik. Ali’ye ölüm yakışmadı. Onu her zaman dostluk ve kardeşlik mesajlı türküleriyle hatırlayacağız. Acımız büyük.

FERHAT TUNÇ: Ali bizim dostumuz, kardeşimiz, ailemizdi. Onu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Çok erken öldü. Sevenleri onu son yolculuğuna uğurlamak için toplanıyor. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. İyi bir müzik adamı, iyi bir adam ve iyi bir değer... Türkiye’nin başı sağ olsun.

TOLGA SAĞ: Ali çok büyük bir sanatçıydı. Halk müziğinin en iyileri arasında yer aldı, insanlara türküyü sevdirdi. En son yılbaşı gecesi telefonla görüştüm. Mekanı cennet olsun. Söylenecek söz bile bulunamıyor.

Haberin Devamı

EDİP AKBAYRAM: Sabah kahvaltı yaparken televizyonu açtım, ölüm haberini aldım ve şoke oldum. Lokma boğazımda kaldı. Evladımı kaybetmiş gibiyim. Bana baba, eşime de anne derdi. Beraber festivallere katıldık, onun şarkılarını seslendirdim, epey de ses getirdi. Müzisyenliğiyle, kuş gibi yüreğiyle, insanlığıyla pırıl pırıl bir çocuktu. Ölümü çok erken oldu. Son görevimizi yapıp yarın cemevindeki törene katılacağım. Hepimizin başı sağ olsun.

BELKIS AKKALE: Sabah bir şokla gözümü açtım. Üzüntümü tarif etmem mümkün değil. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Müziğiyle, insanlığıyla hepimizin gönlümüzde yer eden bir sanatçıydı. Tansiyonum çok yüksek ama sürüne sürüne de olsa gidip cemevindeki törene katılacak, son görevimi yapacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!