Kıskançlığınızın kurbanı olmayın

Güncelleme Tarihi:

Kıskançlığınızın kurbanı olmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 00:00

"Kıskançlık, aşkın tuzu biberidir" derler. Fakat bazen tadı tuzu fazla kaçırıp, aşkı işkenceye dönüştürmek de mümkün! Seninle dergisi, temmuz sayısında kıskançlıkla baş etmenin yollarını sayfalarına taşıdı.

Başka kadınlarla flört ederek konuşuyor, ne yapmalıyım

Erkekler genellikle özgüven kazanmak için yapar bunu. Bu durumda özgüven eksikliğini gidermesi için ona yardım edin. Onu övmeniz, onunla flört havasına girmeniz, ilgisini size yönlendirmesini sağlayacaktır.

2Eşim her hareketimi kontrol ediyor, ne yapmalıyım

Öncelikle bu kıskançlığına neden olabilecek bir şey mi yaptığınızı sorun. Hatta "Bu kadar kıskanç olmaman için ne yapmam gerekir?" sorusunu yöneltin. Bu şekilde ona yardımcı olmak istediğinizi gösterirsiniz. Yine de sizi sürekli kontrol etmesini yasaklayın.

3Kadınlar ve erkekler ayrı şekillerde mi kıskançlık duyar

Evet ve hatta ölçmek de mümkündür. Erkekleri çıldırtan, eşlerinin başka bir erkekle seks yaptığı düşüncesidir. Kadınlar ise kocalarının başka bir kadına aşık olabileceği düşüncesiyle endişelenir. Ayrıca tüm dünyada erkeklerin kıskançlıktan dolayı daha agresif oldukları tespit edilmiştir.

4Casusluk yapabilir miyim

Gizlice pantolon ceplerini karıştırmak ya da mesajları okumak, yapmamanız gereken şeylerdir! Eğer suçsuzsa, sizin detektiflik merakınızdan dolayı haklı olarak kırılacaktır çünkü. Unutmayın ki eşler ne kadar özgür bırakılırsa, birbirlerine bağlılıkları da o derece artıyor.

5Kıskançlığı tamamen yok etmek mümkün mü

Hayır, mümkün değil. Nasıl ki korkuyu tamamen yok edemiyorsak, kıskançlığı da yok edemeyiz... Böylesi de daha iyi, çünkü bir tutam kıskançlık eklenmediği sürece aşk, ihtiras ve romantizm olmaz. Çünkü kıskançlık ile karşımızdakine, onu asla kaybetmek istemediğimizi gösteririz.

6Şüphelerim hakkında nasıl konuşurum

Tamamen nötr ve kesinlikle itham etmeyen bir ses tonuyla konuşmalısınız. Bir probleminiz olduğunu söyleyin, fakat problemin o olduğunu ifade etmeyin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!