Kışın yapılabilecek aktiviteler

Güncelleme Tarihi:

Kışın yapılabilecek aktiviteler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2013 00:00

Battaniye altında oturmaktan sıkıldınız mı? Öyleyse bize kulak verin.

Haberin Devamı

- Salona ayı postu serin: Valla filmlerde hep öyle gördük. Nerde bir ayı postu var orda aşkın, erotizmin doruğu var. Naapıp edip o ayıyı bulun, öldürmeye kıyamazsanız efendice nisana kadar postunu ödünç isteyin, saldırırsa hızlıca kaçın.
- Sıcak şarap yapın: Evden çıkamayacaksanız, sıcak şarap yaparak dostlarınızla hoş vakit geçirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus, sıcak şarabın bir kimya deneyine dönüşmemesidir. Sıcak şarabın olmadığı yerde sahlep de iş görür amma aynı bohemliği vermez.
- Esnafla iyi geçinin: Bir telefon kadar uzakta olan mahalle bakkalınız, manavınız ya da Ozan Tekel Shop kara gün dostudur. Tabii zamanında “Abi pirincin kilosu 2.5 TL, sende neden 4 TL” diye hesap sorduğunuz adam, iki sigara, bir paket çay, 12’lik tuvalet kâğıdı için şurdan şuraya adım atmaz, onu da söyleyelim.
- Dışarıyı seyredin: Ama rica ederiz hayatında ilk kez kar gören İzmirli gibi öyle bön bön seyretmeyin, biraz heyecan katın işin içine. Leğenle kayan çocukların yarışması için bahis oynamak olabilir, camdan kar topuyla mahalle esnafını vurmak olabilir... Biraz yaratıcı olun.
- Instagram’da kar manzarası fotoğrafı yarıştırın: Herkes yapıyor, sizin neyiniz eksik? Alın elinize makinenizi, şuursuzca deklanşöre dokunun ve bu inanılmaz kar fotoğraflarını herkesle paylaşın. Niye? Çünkü hâlâ aramızda karın yağdığını bilmeyen insanlar olabilir. O kadar çok fotoğraf paylaşın ki Instagram çöksün ve hepinizden kurtulalım.
- Sevgilinizden ayrılın: Kış vakti naapıcaksınız Allahınızı severseniz sevgiliyi? Buluşması ayrı dert, eve bırakması ayrı dert. Bir kız ayağının ısınması için dört hektar ormanın yanması gerekiyor, haberiniz var mı sizin? Bahar gelsin biz size en iyi manitayı buluruz söz.
- Leğenle kayın: Bu dünyadan şunu yapmadan göçüp gitmeyin.
- Evde oyunlar oynayın: Eş dost toplanarak oynayacağınız masa başı oyunlarıyla kimin hakikaten iyi kimin kötü insan olduğunu tespit etme şansına sahipsiniz. Ağzından salyalar akarcasına Kamçatka’ya saldıran babanız, Barbaros Bulvarı’na bir otel dikmek için arkanızdan iş çeviren anneniz yıllardır düşündüğünüz “Evlatlık mıyım ben acaba?” sorusuna cevap olacak.
- Kayak merkezine gidin: Türkiye’de belirli bir zümre dışında kimse gitmiyor buralara. Kayak merkezlerinde ne olup bittiği belli değil. Ar namus kaldı mı, o kadar insan naapıyor orda bir bakın bakalım
- Evde sinema keyfi yaşayın: Filmin ortalarına doğru hissedeceğiniz “Karım burda, annem burda, babam burda... Peki o yer gösterici kimdi lan?” duygusu, izlediğiniz korku filmine daha gerçekçi bir tat katacak.
- Kısa film çekin: Bembeyaz sokaklarda, tipi şeklinde yağan kara rağmen, paltosunun yakalarını kaldırmış, bıyıkları buz tutmuş, elleri cebinde, titreyerek rüzgâra karşı yürüyen adamdan çok iyi sanat filmi olur. Nuri Bilge Ceylan da bu işe böyle başlamıştı.
- Yaşlılardan uzak durun: Taksim’den Kabataş’a bir yaşlı peşinde üç gencin Norveç Sürat Kızağı Milli Takımıymışçasına hızla indiğini gördü bu gözler…

Haberin Devamı

Tarihte bugün

Haberin Devamı

12 Ocak M.Ö. 1 Milyon: Arkadaş canlısı insanlar tarafından el kol işaretiyle anlatılan “Aklı olan bu havada dışarı çıkmaz abicim” sözünü anlamayan bir grup dinozor donarak yok oldu.
12 Ocak 1614: Yoğun kardan ötürü medreselerin tatil edilmesini isteyen talebeler Topkapı Sarayı’na yürüdü. “Olum buraya yürüyeceğinize medreseye yürüsenize lan” şeklinde kovalanan öğrencilerin yüzü o günden beridir gülmedi.
12 Ocak 1521: Dünyaca ünlü gezgin Ferdinand Macellan vefat etti. Milyonlar, Macellan’ı “Gurbette yorgun düştün Macellan, hasret tüketti öldün Macellan” şarkısıyla uğurladı.
12 Ocak 1789: Batılı anlamda ilk kardan adam Hüseyin Akif Bey, fazla frenk bulunup bir kısım molla tarafından taşlandı.
12 Ocak 2002: Üniversitelerin final dönemine denk gelen kar yağışı, İstanbul’da pek çok öğrencinin sabaha kadar rektörlükten gelecek müjdeyi beklemesine sebep oldu. Aynı gece sayısız tatil spekülasyonuyla gerginlik yaşayan öğrenciler, ertesi gün paşa paşa finallere girip tarihin en büyük finalden çakma hezimetini yaşadı.
12 Ocak 2013: Yılbaşında telefonu alınan kızı aramak için son güne girildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!