Kısa Haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa Haberler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 00:00

Haberin Devamı

Sular altında kalmadan görmek için akın ediyorlar

Ilısu Barajı göl suları altında kalacak Batman’ın antik ilçesi Hasankeyf’e havaların ısınmasıyla birlikte binlerce kişi akın etmeye başladı. Sular altında kalmadan önce Hasankeyf’i geçen yıl görmeye 1 milyon turistin geldiğini belirten Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Emin Bulut, bu yıl ilçeyi 2 milyon turistin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. (DHA)

Amerikalı gazeteciler Bodrum’u tanıtacak

ABD’de hizmet veren Tanıtma Pazarlama ve Halkla İlişkiler Ajansı tarafından 12 kişilik Amerikalı gazeteci grubu Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi. Bodrum’u gezen Amerikalı gazeteciler, ilçenin doğası, yemekleri, kültürü ile ilgili bilgiler aldı, tekne turuna çıkarak denize girdi. Konuk gazetecilerin, ülkelerine döndüklerinde çalıştıkları dergi ve gazetelerde Bodrum’u tanıtacağı bildirildi. (DHA)

Haberin Devamı

Dalış turizmi için sahil güvenlik botu batırıldı

Fethiye’de, dalış sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve su altı canlılarının saklanabileceği yapay resif oluşturmak amacıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Fethiye Kaymakamlığı’na hibe edilen sahil güvenlik botu düzenlenen törenle Dalyan Deresi dalış bölgesinde batırıldı. Böylece Türkiye’nin en büyük yapay resif projesi hayata geçirildi. (DHA)

Paris çatılarını keşfedin

Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’deki ‘Paris’in Çatıları’ sergisi, Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin’in fotoğraflarıyla kentin bohem havasını yansıtıyor. Paris çatıları Barok Dönemi’nde devrin ünlü mimarı François Mansart tarafından planlandı, ‘Mansard Çatıları’ ya da ‘Fransız Çatıları’ olarak da adlandırılıyor. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar
Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı
Alptekin, 15 gün boyunca gece gündüz fotoğraf çekerek bin küsurluk bir fotoğraf arşivi elde etti ve sergisini oluşturdu. ‘Paris’in Çatıları’ sergisini  4 Mayıs tarihine kadar gezebilirsiniz.- Nur ÖZKAYA

Perşembe ilçesi “sakin şehir” olacak

İstanbul Eyüp’te bulunan Feshane, 19-22 Nisan 2012 tarihlerinde Ordu Tanıtım Günleri’nin ikincisine ev sahipliği yaptı. Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından düzenlenen etkinlikte Ordulular bir araya geldi, ilin mutfağından folkloruna kültürel özellikleri sergilendi, ayrıca bir fuar alanı kuruldu. Orduluların İstanbul’da 250’den fazla derneği bulunuyor, Ordu Tanıtım Günleri, ilin zenginliklerinin tanıtılması açısından da önem taşıyor. Ordu, Karadeniz’in cazip seyahat rotalarından biri. Perşembe ilçesi, Haziran 2012’de İtalya’da düzenlenecek kongreyle “sakin şehir” unvanını alacak ve dünyanın sayılı merkezleri arasına girecek. (www.ordukulturturizm.gov.tr)

Haberin Devamı

Bisikletle bir yılda 3 bin kilometre

Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği üyelerinden 10’u bir araya gelerek geçen yıl Köyceğiz Bisiklet Topluluğu’nu kurdu. Üyelerin bisikleti sevdirme çabası sonuç verdi ve sayıları kısa sürede 50’yi buldu. Topluluk üyelerinden Köyceğiz Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisi Nil Koray Yılmaz, sayılarının artmasından sonra çevre illerdeki topluluklarla temasa geçtiklerini söyledi. Muğla, Aydın ve İzmir bisiklet gruplarıyla buluşarak çevre gezileri düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, bir yılda 3 bin kilometrenin üzerinde pedal bastıklarını belirtti. Topluluk üyeleri, 4. Uluslararası Gökova Bisiklet Turu’na hazırlanıyor. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!