Kış ortası sörf

Güncelleme Tarihi:

Kış ortası sörf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Kışın ortasında sörf antrenmanları yapan sevgilisi Bora Kozanoğlu’nu yalnız bırakmayan Eda Taşpınar, “Bora ile birlikte sörfe olan tutkum da arttı” diyor. Hello! dergisi, sevgililerin Alaçatı’daki sörf maceralarına ve aşklarına tanıklık etti.

Haberin Devamı

İKİ SEVGİLİNİN SÖRF KEYFİ (FOTO-GALERİ)

Eda Taşpınar ile sevgilisi Bora Kozanoğlu, kışın ortasında, Alaçatı’nın en ortalık yerinde, Hello! objektifi önündeydi... Birbirlerine olan aşklarının yanında, ortak tutkuları “sörf”tü onları buraya getiren...
 
Bora Kozanoğlu, Rüzgar Sörfü 2007 Dünya ıkincisi ve son 15 yılın Türkiye şampiyonu. Ayrıca Alaçatı’daki en eski windsurf merkezinin de sahibi. Eda Taşpınar “Bu sporun kralı o” derken, hayranlık dolu bakışlarla süzüyor sevgilisini.

*Eda Hanım, sörfle tanışmanız nasıl oldu?         

Eda Taşpınar: Küçükken Moda Deniz Kulübü’nde dedem sörf yaparken, ben de sörfün arkasına yatardım. Dedem beni adalara götürürdü. Yanımızdan yunuslar geçerdi, denizin keyfi çok başkaydı. O zamanlar 5-6 yaşlarındaydım ve sörfü dedem öğretti bana. şimdi dedemin yerini Bora aldı. Yarışlardan ve antrenmanlardan arta kalan zamanlarında ders verip yetiştiriyor beni. Sörf inanılmaz bir duygu yaşatıyor insana. Dalgaların üzerinde gitmek, rüzgarı yüzünde hissetmek, onun gücüyle kendi gücünü birleştirip süratli şekilde ilerlemek çok güzel bir şey. Kesinlikle adrenalin yüklü bir spor bu.

*Bora Kozanoğlu’nu yakından izliyorsunuz. Sörfü nasıl yapıyor?

E. Taşpınar: Bora’nın nasıl antrenman yaptığını görünce ona bu konuda hayranlık duymamak mümkün değil. Çünkü windsurf yarışçısı olmak hakikaten zor bir iş. Sörfü çok seviyor.

BORA’NIN ŞİMDİ BİR DE EDA’SI VAR

*Sadece sörfü mü?


E. Taşpınar: (Gülüyor) Bora’nın hayatı rüzgar sörfü ama şimdi bir de Eda’sı var.

*Peki sörfte ustalaştınız mı?

E. Taşpınar: şu anda rüzgar sörfünde kilometre yapma aşamasındayım. Trapez ve ayaklık takıp hızlanmayı öğreniyorum. Bundan sonraki aşama hızlı dönüşleri öğrenmek. Ancak daha çok yol almam gerek, işin başındayım.

*Dileriz bıkmazsınız!

E. Taşpınar: Sörf yapmak benim için bir tutku oldu. Bundan bıkacağımı sanmıyorum.

GÜNDÜZ ANTRENMAN AKŞAM GIRGIR ŞAMATA

*Alaçatı’ya sık sık gelebiliyor musunuz?


Eda Taşpınar: ıki haftada bir 4-5 günlüğüne sörf yapmaya geliyoruz. Bora takım arkadaşlarıyla antrenman yapıyor. Bense suda debeleniyorum. Akşamları Bora’nın sörf arkadaşlarıyla evlerde toplanıp gırgır şamata yapıyoruz. Bu hafta üç gün boyunca fırtına vardı ve saatte 80 km’ye varan rüzgarla 3-3,5 metrelik dalgalarda sörf yaptık. Bu şartlarda yapılan sörf çok zor oluyor ama daha sonra sakin havalarda sörf yaparken rahat ediyorsunuz. Alaçatı’da artık yılın 12 ayı sörf yapmak mümkün. Bora’nın sörf merkezi 12 ay açık. Buraya gelen çok sörfçü var.

*Kışın bu sporu yapmak zor olmuyor mu, üşümüyor musunuz?

E. Taşpınar: Artık eskisi gibi kışlar soğuk geçmiyor ve bu sörfçülerin işine geliyor. Üşümüyoruz. Hava lodos ve 16 derece sıcaklık var.

Haberin Devamı

EDA BİR GÜN TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLACAK

Haberin Devamı

Bora Kozanoğlu, Eda Taşpınar’ın sörf konusundaki yeteneğini gülümseyerek anlatıyor: “Eda inanılmaz hırslı, azimli ve yetenekli. Bana göre bir gün mutlaka Türkiye şampiyonu olacak. Ona tüm kalbimle inanıyorum.”


HOCAM BANA"SENDEN SÖRFÇÜ OLMAZ" DEDİ

*Bora Bey, 10 yaşından beridir bu sporu profesyonel olarak yapıyorsunuz. Peki sörfe nasıl başladınız?

- Denize girmekten nefret eden bir çocuktum ve babam sadece denize girmeme sebep olsun diye yurtdışından bana sörf takımı getirtti. ılk denememde denize düşmeden gitmeyi başardım. Daha sonra Alman şampiyonu bir hocadan ders almaya gittim. Bana “Senden sörfçü olmaz” dedi. Bu bende hırs yaptı ve bu spora aşık oldum. Şükürler olsun ki, bu günlere geldim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!