Kirstie Alley’in dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Kirstie Alley’in dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2005 00:47

54 yaşındaki oyuncu Kirstie Alley, son birkaç yıldır fazla kilolarıyla savaşıyordu. 100 kiloya kadar çıkan, ruh sağlığını da kaybetme tehlikesi yaşayan Alley, dokuz ay süren bir diyet sonrası normal ölçülere kavuştu. Alley, ‘Sırada bir film ve yakışıklı bir sevgili var’ diyor.

Şişmanlık, günümüzde salgın hastalık gibi yayılıyor. Yaşı ne olursa olsun ‘şişman olmak’ bir kadının kabusu! Özellikle de sürekli göz önünde bulunan sinema ve televizyon yıldızları için ‘şişkolaşmak’ bir karabasan.

Yıllardır bu karabasanı yaşayan yıldızlardan biri de Kirstie Alley’di. ‘Bak Şu Konuşana’ filmlerinin ve ‘Şerefe’ dizisinin başarılı oyuncusu, sürekli kilo almaya başlayınca, beraberinde ruh sağlığını bile kaybetmişti.

Geçtiğimiz yıl bir gazeteciye 100 kilo olduğunu itiraf ederek durumundan yakınmıyormuş gibi görünse de, hararetle kilolarından kurtulmanın çarelerini arıyordu.

İNCE OLMAK VE EĞLENMEK İSTEDİM

People dergisinde yayınlanan röportaj ise başarılı oyuncunun yeniden hayata döndüğünü müjdeledi! Kirstie Alley uyguladığı diyet sayesinde tam dört beden küçülmüştü!

Öyle ki artık bikini giyip, aşık olmayı düşünebildiğini söylüyordu. Kirstie Alley, gerçekten de güçlü bir iradeye sahip.

Daha önce de üç yıl süren kokain bağımlılığından kurtulmayı başarmıştı. Alley dokuz ay süren diyet günlerini şöyle anlattı:

‘Şişmanladıkça aptallaştığımı fark ettim. Kendime şu soruyu sordum: ‘Sen nasıl bir hayat sürmek istiyorsun?’ Soruma verdiğim cevap şu oldu: ‘Sağlıklı, ince olmak ve de eğlenmek istiyorum!’ Ben de ‘Şişko Oyuncu’ adlı dizi çekimlerine başladıktan üç ay sonra, Jenny Craig ile peşin ödemeli bir anlaşma imzaladım.

Onun özel diyetini uygulamaya başladıktan bir süre sonra vücut ölçülerim küçülmeye başladı.’

John Travolta destek oldu

Beslenme programına alışmakta zorlanan oyuncunun en büyük desteği, aktör John Travolta ve eşi Kelly Preston olmuş. Kirstie Alley, ‘Balina gibi olsam da John bana iltifatta kusur etmez. O da zaman zaman kilo problemleri yaşıyor ama her zaman çok yakışıklı olmayı başarıyor’ diyor.

Sevgili bulamamaktan çok korkuyordum

Kansas-Wichita doğumlu yıldız, iki çocuk sahibi olunca (Kızı Lillie 11 yaşında, oğlu William 12 yaşında) günlerini mutfakta yemek hazırlayarak geçirir olmuş. Kilolarını ‘Paris Hilton gibi olacak değilim ya’ diyerek kabullendiğini söyleyen Alley, 1998’de çocuklarının babası Parker Stevenson’dan boşanınca acı gerçeğin farkına varmış.

Vücudundaki yağ tabakalarının hiçbir erkeğe hoş görünmeyeceğini ve artık kendine bir sevgili bulamayacağını anlayan yıldız, kendini Cyrano de Bergerac’ın çok kötü bir dişi kopyası gibi görüyormuş.

NASIL ZAYIF KALACAK

- Bir lokantaya gitmeden önce telefon edip, giriş yemeklerinin kalori miktarını öğreniyor. Yaklaşık 300 kalorilik bir yiyeceği seçiyor.

- Dışarda yemek yerken, yiyeceklerin yarısını evine götürüyor. Ya da bir arkadaşına ikram ediyor.

- Yemekli bir etkinliğe gitmeden önce evde karnını doyuruyor.

- Sık sık yeni küçük beden giyecekler satın alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!