Kimya da eÄŸlenceli olabilir mi

Güncelleme Tarihi:

Kimya da eÄŸlenceli olabilir mi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Fen dersleriyle aram, oldum olası kötüydü. Biyoloji hariç. Fizik ve kimya derslerinin olduğu günler ayaklarım geri geri giderdi. Ne ödevlerini yapmaktan, ne de sınavlarına çalışmaktan keyif alırdım.

Haberin Devamı

Sadece ben değildim tabii bu durumda olan. Arkadaşlarımın çoğu edebiyat derslerini iple çeker, tarihi merakla dinler hatta matematik problemleri çözdükçe keyif alırdı.
Diğer yandan liseyi bitirmek için bu derslerden geçmek şart. Üniversite sınavında sözel puanla yerleştirilecek öğrenciler için bile bir iki fen sorusu çözmenin faydası büyük.
Durum böyle olunca, erken yaşlarda bu zor ve sıkıcı denilebilecek derslerle arayı düzeltmekte fayda var. Şimdiki çocuklar neyse ki bu konuda çok şanslı. Onların keyifle, eğlenerek deneyler yapabilecekleri kurs ve atölyelerin sayısı giderek artıyor.
SÜPER EMİCİ MADDEYİ GÖZLERİYLE GÖRSÜN
Bunlardan biri Karaköy’deki İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin bahçesinde kurulmuş olan BASF Kids’ Lab Projesi. Çocuklara kimyayı sevdirmek amacıyla hayata geçirilen proje, Ağustos 2011’den beri Türkiye’de ve bu güne kadar dört bin 128 çocuğa ulaştı. Daha önce alışveriş merkezlerini gezen bu proje bir süredir İstanbul Modern’de yerleşik ve yeni okul dönemiyle birlikte, 11-23 Ekim tarihleri arasında çocukları bekliyor.
Pazartesi hariç her gün 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00’te baÅŸlayan deney 6-12 yaÅŸ grubu çocuklara açık. 45 dakika sürüyor ve yapılan her ÅŸey birbirinden ilginç.Â
Mesela ‘su saklama deneyi’. Deneyde çocuk bezlerinde kullanılan absorban adındaki süper emici bir malzemeden faydalanılıyor. Çocuklar önce kum ve suyla deney yapıyorlar, ardından absorbanı koyduklarında, onun suyu tuttuğunu görüyorlar. Buna su saklama deneyi deniliyor.
Çocuğunuzun benim gibi fen derslerine ön yargıyla yaklaşmasını istemiyorsanız, bu ücretsiz etkinliğe götürebilirsiniz. (212) 334 73 41

Haberin Devamı

BALON FESTİVALİ’NE KATILSIN

Yaklaşık 43 ülkeden, 100’ü aşkın balon klübünün katılacağı bu festivalde hem yetişkinler hem de çocuklar eğlenecek. Sirk, havai fişek, lazer, kukla gösterilerinin yanında çocuklar için ödüllü yarışmalar, seramik atölyeleri, mini lunaparklar ve oyun parkları da olacak. 9-17 Eylül’de İzmir’de, 17-20 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliği kaçırmayın. (232) 463 36 98

YEMEK YAPSIN

Haberin Devamı

MSA mutfağa girmeyi seven çocuklar için eğlenceli bir etkinlik hazırladı. Uzman şeflerle lezzetli tarifler öğrenebilecekleri atölye çalışması ‘Küçük Gurme 2’ 15 Eylül günü saat 16.00’da. Menüde mantar, tavuk ve el yapımı kremalı fettucine ve çikolatalı mousse var. Sadece 10-14 yaş arası çocuklara açık olan etkinliğin fiyatı 90 TL, biletleri Biletix’ten alabilirsiniz. (212) 290 35 50

PARMAKLARIYLA BOYASIN

Kirlenmeyi seven çocuklara müjde! Faber-Castell’in desteğiyle gerçekleştirilen atölyelerin bu seferki konusu parmak boyama. ‘Parım Parım Parmak’ adlı atölyede çocuklar fırça ya da kalem kullanmadan, sadece parmaklarıyla boyama yapacak. Etkinlik 15 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’te. Rahmi Koç Müzesi’nde yapılacak atölye, 4-6 yaş arası çocuklara yönelik. 28 TL. Biletler Biletix’te.

Haberin Devamı

OKUL MALZEMELERÄ°NÄ° TASARLASIN

Sakıp Sabancı Müzesi’nde bu hafta sonu ‘Okula Dönüş SSM’den Geçiyor’ ve ‘Mini Mini Birler Okula Sanatla Hazırlanıyor’ isimli atölyeler var. Bugün ve yarın 11.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölyelerden biri 7 yaş ve üzeri öğrencilere, diğeriyse birinci sınıf öğrencilerine yönelik. Müze bahçesinde yapılacak etkinliklerde çocuklar kendi defter, kalemlik ve dosyalarını tasarlayacak. Hepsi ücretsiz. (216) 550 97 62.

HAFTA SONUNU ÖĞRENEREK GEÇİRSİN

Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi, potansiyeli yüksek çocuklara 15-16 Eylül tarihlerinde keyifli ve öğretici bir hafta sonu geçirme fırsatı sunuyor. Felsefe, Akıl Oyunları, Web Tasarımı, Üretken Düşünce ve Kriminoloji’nin de dahil olduğu derslerden oluşan program 5-13 yaş arası çocuklara yönelik. Etkinlik 15 Eylül Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nde, 16 Eylül Pazar günü ise Doğuş Üniversitesi’nde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!