Kimse için hayallerini ertelemeyeceksin

Güncelleme Tarihi:

Kimse için hayallerini ertelemeyeceksin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 00:00

Herkes onu Halit Ergenç’in eşi olarak tanıdı. Ama mutlulukları beklenmedik şekilde sona erdi. Şimdi ise kendini tamamen işine adamış durumda. Gizem Soysaldı, Hafta Sonu’na verdiği röportajda, hayallerini gerçekleştirmeye hazır olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

GİZEM SOYSALDI FOTOĞRAFLARI

 Hayatınızda bir dönem kapandı, yeni bir dönem açıldı. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

- Mutlu, huzurlu ve sevgi dolu...

Yaşadıklarınız, deneyimleriniz size en iyi neyi öğretti?     

- Hayallerini hiç kimse için ertelememeyi... 

Şu anda karşımızda nasıl bir kadın var? Güçlü, hırslı, azimli, hayalleri olan mı, yoksa hâlâ toparlanmaya çalışan mı? 

- Bu durumu tek tek sıfatlarla özetlersek yanlış anlaşılabilirim. O yüzden sizin saydıklarınızın bir kısmı ve aklınıza gelmeyen birçok duygunun toplamı diyebiliriz.

ESKİ EŞİMDEN HEP OLUMLU SÖZ EDERİM

Ayşe Arman’a verdiğiniz röportajdan sonra insanların hakkınızdaki yorumu “samimi” ve “güçlü” oldu. Bu gücün kaynağı nedir?


- Ben kendi çevremde de eski eşimden çok olumlu ve yapıcı bahsediyorum. Çıkıp onunla ve yeni hayatıyla ilgili kötü konuşmalar yapmadığım için herkes çok şaşırdı. Halbuki ben buyum, hep böyleydim.

Lise yıllarından beri tiyatro sahnesinde olduğunuzu biliyoruz. Bunca zaman neden oyunculuğunuzu geri planda tuttunuz?

- Ben kendimi bildim bileli sahneye çıkıyorum. İzmir’de beş sene özel bir tiyatroda oynadım. Üniversitede ara verdim. Evlenip İstanbul’a geldiğim yıl şahika Tekand’da eğitim almaya başladım. Geri planda kalmamın ilk nedeni, öncelikle eğitimimi tamamlamadan bir şey yapmak istememem..ıkinci sebebi de eski eşimin çalışma saatleri yoğun ve düzensizdi, eve ve ona vakit ayıramayacaktım. Bir sebep daha var ki, özellikle televizyonda bir şey yapmak onun şöhretinden faydalanmak gibi algılanacaktı, bundan çok çekindim.  Boşandıktan sonra da bir yıl hiçbir şeyi kabul etmemem ve gazete, televizyonda hiç görünmememin nedeni de yine bu şöhret meselesi... Böyle algılanmaktan hâlâ çok çekiniyorum.

 11. Uluslararası İstanbul Bienali’nin “Paralel Etkinlikler” bölümünde Hareket Atölyesi’yle birlikte bir performans sergilediniz. Bu çalışma nasıl gerçekleşti?

- “Geçici ışgal”, dans için tasarlanmamış, mekanları dans aracılığıyla farklılaştırmayı amaçlayan Çağdaş Gösteri Sanatları’nın bir projesi... Hareket Atölyesi, Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve Remdans Proje Topluluğu’ndan 30 dansçı dans ettik. Gerçekten müthiş keyifliydi.

Kendinizi dans ederken nasıl hissediyorsunuz?

- Dans ederken özgürüm...

Şahika Tekand’da eğitim aldınız. Oyunculukla ilgili şu anda ne gibi çalışmalar içerisindesiniz?

- şahika’daki eğitim hiç bitmez, bu sene sahne derslerine devam edeceğim. Orada yeni bir oyunun provasına başlayacağız; Shakespeare’nin bir uyarlaması. “aHHval” de devam edecek. Dizi projeleri için de görüşmeler devam ediyor, bakalım.

HANIMIN ÇİFTLİĞİ İÇİN GÖRÜŞTÜM AMA...

“Hanımın Çiftliği” dizisinden Güllü rolü için teklif aldığınız doğru mu?


- Evet, “Hanımın Çiftliği”nde bir rol için görüşmem oldu. Ama sonuçlanmadı. 

Neden peki?

- Bunlar çok normal süreçler. Onlarca iş için görüşme yapıyorsunuz, uzlaştığınız sadece bir iş oluyor.

Şu anda ekranda severek izlediğiniz diziler hangileri?

- “Aşk-ı Memnu”yu severek izliyorum. “Çemberimde Gül Oya” ve “Hatırla Sevgili” soluksuz izlediğim dizilerdi... Bu sezon da “Bu Kalp Seni Unutur mu?”yu takip ediyorum.

Haberin Devamı

GÜZELLİK İÇİN ZEKA VE GÖRGÜ GEREK

Kimse için hayallerini ertelemeyeceksin

Haberin Devamı

İzmirli güzellerdensiniz. Peki sizce güzel kadının tarifi nedir?

- Tabii ki beğenilmek hoş ama bence sonsuz güzellik, gözlerinizdeki ışıltı, zekanız, aileden aldığınız görgü, etrafınıza yaydığınız sevgi ve enerji demek.

ÇOCUKLARA DRAMA DERSİ VERMEYE BAŞLADIM

 Kariyer hedefleriniz neler?

- Uluslararası alanda başarılı sinema projelerinde yer almak istiyorum, tiyatro ve dansa hep devam tabii... Bir yönetmen arkadaşımın televizyonda çocuklarla ilgili bir drama dersi programı projesi var, umarım gerçekleşir. ıçeriğini de ben hazırlıyorum. Ya da bir kültür sanat programı olabilir. Uluslararası bir eğitim merkezinde çocuklara drama dersi veriyorum bu sene ve bu oyunculuğu çok besleyen bir iş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!