Kimliğini kaybetti, hayatı karardı

Güncelleme Tarihi:

Kimliğini kaybetti, hayatı karardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 11:57

Samsun'da özel bir bankada sözleşmeli işçi olarak çalışan 38 yaşındaki Mehmet Dinçer’in (38), 2004 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı başkasının eline geçince hayatı karardı.

Haberin Devamı

Kaybolan kimliğiyle kredi kartı çıkaran kişiler alışveriş yapıp ödemeyince, Dinçer 4 bin YTL borcun altına girdi. Nüfus cüzdanının kaybettikten sonra kayıp ilanı verip hemen yenisini çıkarttığını söyleyen Dinçer, bu olay ortaya çıkar çıkmaz Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğunu belirterek, “Hayatım karardı. Kaybolan kimliğim bir başkasının eline geçmiş. O da kendisine benim adıma bir bankadan kredi kartı çıkarıp harcama yapmış. Ödemeyince banka beni aradı. Ayrıca benim adıma Türk Telekom’dan iki telefon hattı almış. Bunların da toplam borcu 320 YTL. Bu borçları nasıl öderim” dedi.

2 çocuk babası Mehmet Dinçer, 2004 Haziran'nında nüfus cüzdanını kaybetti. Kayıp ilanı verip bir gün sonra Nüfus Müdürlüğü’ne başvururak kendisine yeni bir kimlik çıkardı. Ancak kaybolan kimliği bir yıl sonra kabusu oldu. Bir başkasının eline geçen kimlik Mehmet Dinçer’i 4 bin YTL borçlu yaptı.

Haberin Devamı

Asgari ücretle çalışan Dinçer, “Kimliğim kaybolunca, hemen yenisini çıkardım. Ama kimliğimi bulan şahıslar benim adıma bir bankadan kredi kartı çıkarmışlar. Alışveriş yapıp parayı ödemeyince, 2005 yılı 6’ncı ayında beni bankadan aradılar ve borcumun olduğunu söylediler. Tabii bu borç ödenmeyince faizleri ile birlikte 4 bin YTL’yi buldu” diye konuştu.

TELEFON HATTI DA ALMIŞLAR

Ayrıca kendi adına Türk Telekom’dan iki de telefon hattı alındığını belirten Mehmet Dinçer, bu hatlara da toplam 320 YTL borcunun ortaya çıktığını söyledi. Dinçer şunları anlattı:

“Kimliğimi bulan şahıs benim adıma bir çok yere borç yapmış. Benim anlamadığım, bu banka nasıl olur da araştırmadan, soruşturmadan kredi kartı verir. Ben bu borçları ödeyecek durumda değilim. Farklı adresler göstererek bankadan kredi kartı ve telekomdan telefon hattı almışlar. Bu nasıl bir iş anlayamıyorum. Kimliğimi kaybettiğim zaman yapılacak işi yaptım. İlan verip yeni nüfus cüzdanı aldım. Polise ve savcılığa gerekli müracatlarımı yaptım. Şimdi kendimi nasıl kurtaracağım. Savcılığa gidip durumu anlattım. Ama hem psikolojim bozuldu. Hem de kendimi aklamak için çare arar oldum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!