Kim, neye ‘tutuklu kaldı’?

Güncelleme Tarihi:

Kim, neye ‘tutuklu kaldı’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beğendiğimiz şeyler bir süre sonra kişiliğimizle özdeşleşiyor

Bir renk, bir saat, bir spor araba... Şöhretli isimlerin, mesleklerinin yanı sıra vazgeçemediği ve tutkuyla bağlandığı öyle çok şey var ki...

Hepimizin hayatında beğendiğimiz, belki de tutkunu olduğumuz bir çok şey var. Kimimiz spor araba tutkunuyuz, kimimiz sarı saç. Estetik ameliyatlardan, peruklardan vazgeçemiyoruz, çünkü güzelliğimize düşkünüz. Yaş ilerlese de gardropların içi dar kıyafetlerle, minilerle, dekoltelerle dolup taşıyor. Niye mi? Çünkü bir türlü gençlik günlerimizin özleminden kurtulamıyoruz. Veee, gün geliyor tutkularımız bizimle özdeşleşiyor. Gelelim sanatçılara... Onlarla özdeşleşen tutkularını söyler söylemez aklımıza gelen isimlere...

Güzellik tutkunları

Güzelliğine ve görüntüsüne en düşkün isim şüphesiz Ajda Pekkan. Estetik ameliyat dendiğinde akla ilk olarak o geliyor. Sürekli ameliyat olmasının gerekçesini ise şöyle açıklıyor: ‘‘Hayranlarımın beni hep güzel görmesini ve sürekli aynı Ajda'yı görmekten sıkılmamalarını istiyorum.’’ Ajda Pekkan gibi sürekli estetik ameliyat geçiren Harika Avcı’ da güzelliğine düşkün bir diğer isim. Kötü görünmeye tahammülü olmayan bir sanatçı daha var, Erol Evgin. Gençlik yıllarında saçlarıyla ilgili sorunları olan sanatçı, çözümü peruk takmakta bulmuş. Kimse onu saçsız görmedi, ancak peruk taktığını da bilmeyen yok. Bir de yıllar yılı saçlarının şekillerini değiştirmeyen isimler var. Esin Maraşlıoğlu'nun siyah, uzun ve kıvırcık saçları, Zerrin Özer'in sarı ve uzun saçları, Leman Sam’ın kızıl ve uzun saçları, Müjde Ar'ın ve Gülriz Sururi'nin hiç değişmeyen saç modelleri... Ülkemizde silikon ameliyatı olmamış manken, şarkıcı, oyuncu hemen hemen yok gibi. Oysa hiçbirinin silikonları Sevda Demirel'inkiler kadar meşhur olamadı. Üstelik Demirel'inkiler ana haber bültenlerine bile çıkmayı başardı.

Renk tutkunları

Neslihan Yargıcı ismini duyduğunuzda gözleriniz karardı, değil mi? Siyah olan her şeye tutkuyla bağlanmış olan modacı, tasarımlarında da bu renkten vazgeçemiyor. Bir de Emel Sayın'ın meşhur kırmızı ojeleri var. Ellerinin güzelliğiyle bilinen sanatçı, yıllardır bu renk oje sürüyor. Yonca Evcimik ise canlı renklere tutkun bir isim. Şarkıcılığa başladığı ilk günden beri giydiği rengarenk, uçuk kaçık kıyafetler bugün bile değişmedi.

Araba tutkunları

Elbetteki Cem Yılmaz. Şöhret kuşunu yakaladığı günden itibaren çeşit çeşit marka spor arabalarla boy gösterdi Cem Yılmaz. Bir diğer tutkusu da genç ve güzel bayanlar.

Ancak ünlü şovmen spor arabalara öyle düşkün ki, çevresindeki insanları bile arabanın bir takım parçalarına benzetiyor. Mesela eski sevgilisi Sema Şimşek için 'motor' değerlendirmesi yapmıştı! Arabalar, Sibel Can'ın ve Hülya Avşar'ın da hayatında olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Özellikle Jeep düşkünü olan iki ünlü, boylarıyla tezat oluşturan arabaları kullandıkları için eleştiriliyor.

Dekolte tutkunları

Bir çok ünlü kadın dekolte tutkusundan vazgeçemiyor. Ayşegül Aldinç, Seren Serengil, Şebnem Dönmez, Billur Kalkavan bu isimlerin başında geliyor.

Dekolteyi öyle çok seviyorlar ki, günlük hayatlarında bile derin yakalı tişörtler, askılı elbiseler giyiyorlar.

Bıyık tutkunları

Cemil İpekçi ve bıyığı. Yıllardır bıyığından vazgeçmeyen modacı, onunla tamamen özdeşleşmiş durumda.

Kimse İpekçi'yi bıyıksız düşünemiyor.

Aynı şekilde Cem Karaca. Bir de Barış Manço vardı ki, bıyığı, saçı, sakalı ve yüzükleri onu aklımıza getirmeye yeter de artardı bile.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!