Kim, kime ne kadar ödüyor?

Güncelleme Tarihi:

Kim, kime ne kadar ödüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hollywood’un ünlüleri asistan ve korumalarına para yetiştiremiyor.

Bir zamanlar, Hollywood yıldızları kişisel masrafları için ceplerinden tek kuruş harcamazlardı. Günümüzde durum oldukça farklı. Ünlü yıldızlar, milyonlara para demiyorlar, fakat sıra faturaları ödemeye gelince iş değişiyor. Hollywood'da, film başına milyarlar kazanan sanatçılar, günlük yaşamlarını gerektiği gibi sürdürmek ve gözden düşmemek için büyük harcamalar yapmak zorundalar.

GÜVENLİK (100.000 sterlin)

Hollywood evlerindeki elektronik güvenlik sistemleri, devlet yöneticilerine uygulanan cinsten. Hollywood şöhretleri için güvenlik birinci derecede öncelik taşıyor. Nasıl taşımasın? Yıllar önce Sharon Tate evinde arkadaşlarıyla birlikte Manson çetesinin saldırısına uğramış ve ev halkı korkunç bir şekilde katledilmişti. O günden beri de Hollywood için güvenlik ayrı bir önem taşıyor. Steven Spielberg, evinde karısının ve çocuklarının gözleri önünde saldırıya uğramıştı. Brad Pitt'in evine giren kadın soyguncu, aktörü öldürmeyi de planlamıştı ama bereket o sırada genç aktör evde değildi. Madonna'yı tehdit eden bir adamı polis yakaladı. Jodie Foster ona duyduğu aşk yüzünden eski başkan Ronald Reagan'a suikast yapmaya kalkışan John Hinckley yüzünden yıllarca sıkıntı çekti. Bugün güvenlik, Hollywood şöhretlerinin de en belli başlı sorunu. Bu uğurda servet harcamayı göze alıyorlar.

ÖZEL AŞÇI ( 45.000 sterlin)

Özellikle kadın oyuncular beslenme konusuna özellikle önem vermek zorundalar. Bir çok tanınmış yıldız, beslenme uzmanlarının hazırladıkları yemek listelerini harfi harfine uygulamak zorunda.Her biri birer şato yavrusu olan villalarda kalabalık yemek davetleri düzenleniyor. Hollywood şöhretleri evlerinde genellikle özel aşçı çalıştırıyorlar. Tahmin edeceğiniz gibi artistlerin evlerinde çalışan aşçılar mesleklerinde ün yapmış kişiler.

ÖZEL YETİŞTİRİCİ (20.000 sterlin)

Bir sinema oyuncusu için vücudunun formunu korumak büyük önem taşıyor.Bu nedenle yıldızların o göz kamaştırıcı güzellikteki villalarında spor salonu var. Bu salonlarda en yeni jimnastik aletlerini zayıflama aygıtlarını bulabilirsiniz. Sinemanın şöhretleri özel öğretmenlerinin denetimi altında düzenli olarak egzersiz yapıyorlar. Herkes gibi sinema oyuncuları da zaman zaman formdan düşüyorlar. Böyle zamanlarda spor salonlarında boy göstermeyi istemedikleri için de formda kalma çalışmalarını evlerinde sürdürüyorlar Keanu Reeves, Leonardo Di Caprio ve Demi Moore, form tutmak için gizliliğin şart olmadığına inanan bir kaç sanatçı arasında.

REFAKATÇİLER (120.000 sterlin)

Şöhretli olmak yeterli değil. Eğer büyük yıldız sıfatını da kazanmak istiyorsanız, çevrenizde her zaman kalabalık bir grubun bulunmasına dikkat edeceksiniz. Özel kuaför, özel koruma, basın danışmanı, makyaj uzmanı, giyimden sorumlu asistan gibi kişiler hep çevrenizde olmalı. Büyük bir yıldız Hollywood dışında bir sette çalışacağı zaman refakatçi ordusunu da yanında taşır. Eskiden film şirketleri refakatçi masraflarını ödüyordu. Bugün ise masrafı sanatçılar karşılıyor. Ülke dışı seyahatlerde de yıldızlar bir refakatçi ordusunu yanlarında taşıyorlar. Bu yüzden olsa gerek Arnold Schwarzenegger gösterime girecek olan yeni filminin çekimleri sırasında refakatçilerinin masrafını filmi çeken Universal Şirketinin ödekmesini şart koştu.

ÖZEL ASİSTAN (50.000 sterlin)

Eski adıyla sekreter, yeni adıyla özel asistanın görevi, emrinde çalıştığı kişinin her işiyle ilgilenmektir. Sinema oyuncularının özel asistanları zamanla ünlü patronlarıyla canciğer dost olabiliyorlar. Sinema dünyasının şöhretlerine özel asistanlık yapan kişilerin yılık ücreti 30-50 bin sterlin arasında değişiyor. Ünlü futbolcu George Best'in eşi Angie, kocasından boşandıktan sonra California'da Cher'e spor öğretmenliği yapmaya başladı. Daha sonra yıldızın özel asistanı oldu. Angie Best halen Cher'in en yakın dostu ve sırdaşı...

KOZMETİK CERRAHİ (2.500-30.000 sterlin)

Hollywood'un en tanınmış kozmetik cerrahlarından Dr. Michael Sacns, yüz gerdirmenin 10 yıl yenilenmesine gerek olmayabileceğini söylüyor. Ancak Hollywood yıldızları için genç ve güzel görünmenin büyük bir tutku olduğunu ve bu yüzden sık sık ameliyat masasına yattıklarını sözlerine ekliyor. Hollywood şöhretleri arasında yüz gerdirmek kadar yaygın olan bir başka uygulama da diş düzelttirme. Johnny Depp ve Tom Cruise, çok önemli çene ve diş ameliyatları geçirmişti. Aktörün dişlerini düzelttirmesi ona 20 bin sterline maloldu. Aktörler arasında yaygın olan bir uygulama da saç ektirme. Sinemanın ünlü erkekleri dazlak başla dolaşmayı göze alamıyorlar. Son zamanlarda göğüslere silikon taktırma ve çıkarma da moda oldu. Pamela Anderson önce göğüslerine silikon taktırdı, sonra tekrar ameliyat masasına yattı ve silikonlarından kurtuldu.

MENEJER (1.5 milyon Sterlin)

Menejerler, yıldızların sanat yaşamlarında çok önemli rol oynuyorlar. Bir oyuncunun sinema dünyasında parlaması, büyük ölçüde menejerinin ustalığına bağlı. Oyuncunun yapacağı anlaşmalar, alacağı ücret ve çalışma koşullarının saptanması, menejerin sorumlulukları arasında yer alıyor. Bir menecer genellikle emrinde çalıştığı oyuncunun film başına kazandığı paranın yüzde onunu kendine ayırıyor. Tom Hanks ve Mel Gibson gibi en yüksek ücretleri alan aktörlerin menejerleri büyük paralar kazanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!