Kilo takıntısı ile gelen bitkisel hayat

Güncelleme Tarihi:

Kilo takıntısı ile gelen bitkisel hayat
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 01:56

ABD’de 15 yıldır bitkisel hayatta olan Terri Schiavo, kilo takıntısı nedeniyle yakalandığı bulumia hastalığı nedeniyle geçirdiği kalp krizi sonucu ölümün eşiğine sürüklendi.

15 yıldır ABD’de bitkisel hayatta olan ve gıda tüpü çekilsin mi çekilmesin mi tartışmalarıyla uluslararası bir kişilik haline gelen Terri Schiavo, kilo takıntısı nedeniyle yakalandığı bulumia hastalığı sonucunda geçirdiği kalp krizi nedeniyle yıllardır ölümle kalımın kesiştiği teğet bölgede yaşıyor.

TERRI Schiavo, yaşama sevinciyle dolup taşan bir genç kızdı. 19 yaşında Pennsylvania’da okurken Michael Schiavo ile tanıştığında arkadaşlarına ilk söylediği şey ‘onunla evleneceğim’ demek oldu. Gerçekten iki yıl sonra onunla da evlendi. Anne ve babasına düşkün olan Schiavo’nun en büyük takıntısı kilo almaktı. İşte bu formda kalma takıntısı genç kadını, 15 yıl önce geçirdiği kalp kriziyle hızla ölümün eşiğine sürükledi.

Terri Schiavo ve eşi Michael Schiavo, Florida’ya yerleştiler. Birkaç yıl sonra sanayi ekipmanlarıyla ilgili bir şirketi olan anne babası da emekliye ayrılıp Florida’nın yolunu tuttular. Terri, sigorta şirketinde çalışıyor, Michael ise restoran işletiyordu. Aileye genişletmek için çocuk sahibi olmak istediler ve bir danışmanlık şirketine başvurdular. Terri ise bir türlü kilo takıntısından kurtulamıyordu, formunu korumak için yediklerini çıkarıyordu. 26 yaşına geldiğinde genç kadın, kalp krizi geçirdi, beynine bir süreliğine oksijen gitmediğinden bitkisel hayata girdi.

Beyin, hayati fonksiyonlarını yerine getiremediğinden yatalak Schiavo, midesine takılan boruyla yapay bir şekilde beslenmeye başlandı. Bu sırada Michael Schiavo, aile danışmanlık şirketini dava ederek, yeme bozukluğunu teşhis edemediklerini savundu. Davadan 1.2 milyon dolar tazminat kazandı.

1 MİLYON DOLAR KAVGASI

Michael Schiavo, 1993 yılında Şubat ayında Terri’nin odasında buluştuklarında kayınpederi Bob Schindler’in paradan pay istediğini hatta dövüşmeye hazır olduğunu iddia ediyor. Bu arada Michael Schiavo, başka bir kadından birkaç yıl içinde iki çocuk sahibi oldu. Schiavo, karısının bitkisel hayatına son verilmesi için kampanya yürütürken genç kadının anne ve babası, ‘yaşam hakkı’ için karşı kampanya başlattı. Mahkeme kararıyla geçen cuma kadının gıda tüpü çekildiğinde bu kavga Beyaz Saray’a kadar gitti.

Hakim gıda borusunu yeniden taktırmadı

ABD Kongresi’nin kendisi için çıkardığı özel yasayla yaşama umudu doğan Terri Schiavo davasının devredildiği federal mahkeme yargıcı beslenme borusunun yeniden takılmasını reddetti. Yargıç, Schiavo’nun anne ve babasının hastanın gıda borusunun çekilmesine karar veren Florida mahkemelerinin kızlarının yaşam hakkını ihlal ettiğine dair iddialarını kanıtlayamadıklarını belirtti. Schiavo’nun anne ve babası davayı Atlanta’daki 11’inci Temyiz Mahkemesi’ne götürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!