Zorlu PSM Genel müdürü Murat Abbas: 'İşimizi büyük bir tutkuyla yapıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Zorlu PSM Genel müdürü Murat Abbas: İşimizi büyük bir tutkuyla yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 10:03

İstanbul’un kültür-sanat üssü Zorlu PSM’de yeni sezon başlıyor. Takvimin perde arkasını Genel Müdür Murat Abbas’tan dinliyoruz...

Haberin Devamı

Öncelikle tebrikler ve teşekkürler, ülkenin bu zor zamanlarında oldukça yoğun bir takvim hazırladınız. Zorlu PSM’nin İstanbul’un kültür-sanat hayatındaki yeri nedir sizce?

Zorlu PSM ailesi olarak işimizi büyük bir tutkuyla yapmaya devam ediyoruz. 4. sezonda da sahnemizi dinamik tutmak üzere daha fazla çalışıp birçok ismi izleyicilerimizle buluşturmak temel hedefimiz. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 400 performansa ev sahipliği yaparak, salonlarımızda toplamda yarım milyondan fazla sanatseveri ağırladık. Bu performans sayısını önümüzdeki sezon neredeyse ikiye katlamayı amaçlıyoruz. Çeşitlilik ve farklı zevklere hitap etmek ilk dikkat ettiğimiz ve en önemsediğimiz konu. Zorlu PSM müzikal prodüksiyonları layıkıyla ağırlayabilen, alternatif isimlere yeni bir sahne veren, özel tiyatro topluluklarına mekân olan, güncel sanatın her zaman yanında olan, dinamik bir kültür-sanat merkezi. Ülkemizde bu alanları kapsayan tek mekân, biz de bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Her metrekareyi farklı zevklere hitap edebilecek şekilde değerlendiriyoruz.

 

Haberin Devamı

Zorlu PSM Genel müdürü Murat Abbas: İşimizi büyük bir tutkuyla yapıyoruz

 

Zorlu PSM’de kaç etkinlik salonu var ve birbirlerinden farkları neler?

Ana Tiyatro; oturmalı düzende 2.190 kişi kapasiteli, zenginleştirilmiş akustik özelliğe sahip bir salon. Bu salonda Broadway şovları, müzikaller, yerli-yabancı ve alternatif konserler düzenliyoruz. Ayrıca bu mekânda sahne üzerinde ayakta 3 bin kişi ağırlayabiliyoruz. Drama Sahnesi 678 kişi kapasiteli, doğal akustik özelliğiyle tasarlanan bir salon. Burada ağırlıklı olarak tiyatro oyunları sergileniyor. Neredeyse haftanın her günü bir temsil sahneleniyor.  STUDIO; senfoni orkestrasının kayıt alabileceği büyüklükte, aynı zamanda butik tiyatro oyunları için tasarlanan bir salon. Bu sezon farklı bir yapıya bürünüyor. Bugüne kadar gelenleri büyülü ambiyansıyla şaşırtan ve etkileyen STUDIO’nun yenilenmesi önümüzdeki dönem için bizleri en çok heyecanlandıran yeniliklerden. Haftanın her günü için bir etkinlik alternatifi doğacak ve burada 600 kişiyi ayakta ağırlayabileceğiz. Haftanın dört günü müzik, diğer günlerde de tiyatro ve canlı gösterimler (Royal Opera House’dan canlı gösterimler) yer alacak. Böylece STUDIO daha dinamik ve genç bir ruha bürünecek. Meydan Fuaye, fuaye alanları arasında en çok ışık alan yer. Kanatlarıyla kullanım alanı 1.250m2’ye çıkabilen, yüksek tavanı, ayrı giriş-çıkış imkânlarıyla bağımsız olarak da kullanılabilen, çok amaçlı bir alan. Sky Lounge, 1.000 metrekare alana yayılan ve zaman zaman sergi alanı olarak da kullandığımız bir yer. Çeşitli içeriklerdeki global sergilere ve kurumsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlik öncesi ve sonrası buluşmalar, davetler ve partiler için ideal bir atmosfer sunan harika bir alanımız daha var: VIP Lounge. 300 kişi kapasitesi bulunan bu salonu “exclusive” etkinlikler için kullanıyoruz. Ve son olarak ana giriş katımızda bulunan Galeri alanımızı ise süreli sergiler ve yeri geldiğinde deneyim içeren enstalasyonlar için kullanabiliyoruz.

 

Haberin Devamı

'JOSS STONE KONSERİ İYİLEŞTİRİCİ VE UMUT VERİCİYDİ'

Zorlu PSM Genel müdürü Murat Abbas: İşimizi büyük bir tutkuyla yapıyoruz

Joss Stone konseri umut vericiydi

Zorlu PSM’nin geçtiğimiz 3 sezondaki işleri arasından sizi en çok etkileyenler hangileriydi?

Geçtiğimiz dönemlerde beni en çok etkileyen müzikal, tahmin edebileceğiniz gibi The Phantom of the Opera’ydı. Seyircinin de yoğun ilgisi oldu. Bu yıl West Side Story’yi getiriyoruz. Kostüm ve prodüksiyonu ile o da çok ilgi görecek bir müzikal. Geçtiğimiz sezon Lord of the Rings in Concert etkinliğimiz bir ilkti ve büyük beğeni topladı. Bu nedenle yeni sezonda Movies in Concert adıyla, kült filmler üzerine yapılan bir konser serisi başlatıyoruz; Titanic Live, Amadeus Live, Aliens Live ve Lord of the Rings in Concert: The Two Towers sahnelenecek. Elbette her işimiz bizim için çok önemli ancak bunlar gibi aldığı ilgiyle bize yol gösteren işler bizim için ayrı bir yere sahip. Toplumca kolay günlerden geçmiyoruz. Joan Baez’in konserini, negatif bir söylemle iptal ettiği günlerde Joss Stone bizim sahnemizde, çok pozitif enerjili bir konser verdi. İyileştirici ve umut verici bir geceydi. Öncesinde, “Şimdi gelmeyeceğim de ne zaman geleceğim?” diyerek Zorlu PSM’yi adeta onurlandırdığını düşündüğümüz Patti Smith’in konseri de unutamadığım ve ilham verici konserlerimizden biri... 

Haberin Devamı

Zorlu PSM Genel müdürü Murat Abbas: İşimizi büyük bir tutkuyla yapıyoruz

West Side Story

Yeni sezona gelelim... Programı nasıl oluşturdunuz? Müzik tarzları arasındaki oranı nasıl ayarladınız mesela? Ya da tiyatro ve müzikal sayısına nasıl karar veriyorsunuz?

Malumunuz olduğu üzere üçüncü sezonla birlikte Zorlu PSM programı zengileşmeye ve derinleşmeye başladı. Alametifarikamız Broadway müzikallerinin yanı sıra çok kuvvetli bir konser programı sunduk kültür-sanat takipçilerine. 2016’nın belki de en çok ses getiren yabancı sanatçılı konserleri Zorlu PSM salonlarında gerçekleşti. Dördüncü sezonda birbirinden iddialı iki büyük müzikalimizle birlikte geçtiğimiz sezondan daha da kuvvetli bir konser programının müzikseverleri oldukça tatmin edeceğini düşünüyoruz. Bu sezon bir günlükten sekiz günlüğe kadar çok farklı konseptlerde festivallerimiz üzerine de epey bir mesai sarfettik; halen daha bu projeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir başka çok iddialı olduğumuz alan da tiyatro. Bu konuya o kadar önem veriyoruz ki çalışmakta olduğumuz ofisleri yıktırıp yeni cep tiyatroları yaratma konusunda bir proje üzerinde çalışıyoruz.

 

Haberin Devamı

'YENİ PROJELER İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR'

Zorlu PSM Genel müdürü Murat Abbas: İşimizi büyük bir tutkuyla yapıyoruz


Sizin için yeni sezonun en heyecan verici etkinlikleri hangileri?

Bu sezonu, farklı müzik tarzlarını bir arada buluşturacak bir festival ile açıyoruz; 30 Eylül-01 Ekim tarihlerinde düzenlediğimiz MIX Festivali. Dünyanın en prestijli elektronik müzik, yaratıcılık ve teknoloji festivali Sonar’a, 24-25 Mart tarihlerinde tüm alanlarımızı açıyoruz. Mayıs ayında Zorlu PSM olarak ilk caz festivalimiz gerçekleşiyor.  29 Mart’ta ise dünya çapında kutlanan Piyano Günü’nde de özel bir etkinlik sunuyoruz. Yaptığımız yenilikler sadece etkinlik tabanlı devam etmiyor. Yeni sezonda bizleri en çok heyecanlandıran yeniliklerden biri STUDIO’nun dönüşümü ve Zorlu PSM’nin doğurduğu yepyeni bir mekân olması. Üç sezon boyunca birçok etkinliği ağırlayan STUDIO, geçirdiği renovasyonun ardından yeni yüzüyle, genç, değişken, dinamik ve nabız tutan kurgusuyla, butik tiyatro oyunlarından DJ performanslarına, alternatif isimlerin ve genç yeteneklerin konserlerine kadar zengin bir içeriğe sahip olacak. Royal Opera House’un canlı gösterimleri de yine STUDIO’da gerçekleşecek. 

 

Haberin Devamı

     

 

Takvimin birinci bölümü açıklandı. İkinci bölüm ne zaman açıklanacak?

Yeni isimler ve yeni projeler için görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar arasında, on gün sonra sonuç alacaklarımız da var, iki ay sonra da... STUDIO için ayrı bir içerik çalışması yürütüyoruz. Sürekli yeni DJ isimleri belirleniyor. Yılın her günü için PSM çatısı altında farklı seçenekler yaratmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunları sezon içinde duyurmaya devam edeceğiz ancak ocak ayında yeniden birçok farklı etkinliğimizin duyurusunu gerçekleştireceğiz. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!