Yufka tatlısı nasıl yapılır? Pekmezli yufka tatlısı tarifi

Güncelleme Tarihi:

Yufka tatlısı nasıl yapılır Pekmezli yufka tatlısı tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 14:20

Hazır yufkalardan sadece baklava yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hazır baklavalık yufkayla hazırlayacağınız bu şerbetli tatlıyla meşakkatli baklava tariflerine bir alternatif oluşturabilirsiniz. İşte, bayram tatlısı olarak da bilinen yufka tatlısının tarifi…

Haberin Devamı

Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklavanın daha hafif ve pratik tarifini denemeye ne dersiniz? İsmini temel malzemesinden alan yufka tatlısını ister aniden gelen misafirlerinize isterseniz de davet sofralarında ikram edebilirsiniz. Katları azaltılıp rulo şeklinde sarılan yufkalar, kıyılmış fındık ve pekmezle tatlandırılıyor, çıtır çıtır sesiyle kalpleri fethediyor. Sıcak şerbeti, sıcak tatlıya dökerseniz tatlının şerbeti çekmesi kolaylaşacaktır.

MALZEMELER

2 adet yufka

1 yumurta akı

İç Harcı için Malzemeler

1 su bardağı ceviz – kıyılmış

1 su bardağı fındık – kıyılmış

yarım su bardağı sultaniye üzüm

4 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

2 – 3 damla limon suyu

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Süslemek için Malzemeler

Toz Antep Fıstığı

Haberin Devamı

YUFKA TATLISI NASIL YAPILIR?

Ceviz ve fındıkları ince ince kıyın. Sultaniye üzümleri suda bekletin. Ardından ceviz, fındık, üzüm ve pekmezi karıştırın. Şerbeti için olan malzemeleri bir sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra 2 – 3 damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakın. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Boyuna olacak şekilde 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Hazırladığınız iç harçtan 1-2 tatlı kaşığı kestiğiniz yufka şeridine koyun ve sarın. Katlarken yufkanın ucunu yumurta akına bulayarak kapatın. Bir tavada yağı kızartın hazırladığınız böreklerini kızartın. Hepsini kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şerbet dökün. Servis ederken üzerini toz fıstık ile süsleyin.

BAKMADAN GEÇME!