Yeni sezon yeni Bakırköy

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezon yeni Bakırköy
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 12:27

İşten çıkarılmalar, ‘Nasıl bir tiyatro’ tartışmaları ve genel sanat yönetmeni seçimleriyle hararetli bir dönemi geride bırakan İstanbul Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) yeni oyun sezonuna yepyeni bir kimlikle perde açtı.

Haberin Devamı

Elem Tuğçe OKTAY 

İngiliz yönetmen Timothy (Tim) Supple’ın Bakırköy için sahneye koyduğu W. Shakespeare’in ‘Yanlışlıklar Komedyası’yla sezonu açan BBT’nin programında klasiklerin çağdaş yorumları da var, yenilikçi oyunlar da.

‘4x100’ isimli projeyle 100 yaşını aşan 4 yazarın -Aziz Nesin, Oktay Rıfat, Melih Cevdet Anday ve Haldun Taner’in- oyunlarından yapılan bir seçki; genç kuşak Alman oyun yazarlarından Wolfram Lotz’un ‘Gülünç Karanlık’ı; İnci Aral’ın kitabından uyarlanan ve linç kültürünü anlatan ‘Kıran Resimleri’ bu sezon BBT’de izleyeceğimiz oyunlardan bazıları. Genç oyun yazarlarının teşvik edildiği, uluslararası işbirliklere gidildiği, Müşfik Kenter sahnesinin genişletildiği, Turhan Tuzcu sahnesinin ‘kara kutu’ yani farklı projelere uygun esnek platforma dönüştürüldüğü Bakırköy, bu sene kendi sınırlarını aşmayı hedefliyor.

Bu yeniden yapılanma ve zihniyet değişiminde Haziran ayında kurum içinde yapılan seçimlerde sandıktan Alican Yücesoy (32) gibi genç ve sorgulayıcı bir ismin çıkması, tiyatro ekibinin yönetimde daha fazla söz sahibi olmaya başlamasının etkisi kaçınılmaz. Perşembe akşamı, heyecanlı ve barış mesajlarıyla perdelerini açan BBT 25 yıllık tarihinde yeni bir döneme adım atıyor.
15 ve 16 Ekim tarihlerinde sahnelenecek ‘Yanlışlıklar Komedyası’nı izlerseniz tiyatrodaki değişimi de farkedersiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!