GeriKeyif Yemek dünyasının Oscar'ı Aydan Üstkanat'ın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemek dünyasının Oscar'ı Aydan Üstkanat'ın

Yemek dünyasının Oscar'ı Aydan Üstkanat'ın
refid:26584220 ilişkili resim dosyası

Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat’ın, sağlıklı beslenmenin yol haritasını çıkardığı ŞekerSİZ adlı kitabı, dünyada yemek kitapları Oscar’ı olarak bilinen Gourmand tarafından ikinci kez ödüllendirildi.

Geleneksel yemekleri kapsayan, malzeme ve temel teknikleri anlatan bir rehber niteliğindeki "Yemek Rehberi", sonrasında yılların birikimiyle oluşan "Yap+Ye=Mutlu Ol" ve "Artmazsa Yetmez", en son ise "ŞekerSİZ"Aydan Üstkanat’ın başarılı yolculuğundaki kitapları… Aydan Üstkanat’ı dünya ligine taşıyan ise hayatına paralel bir kitap olan ŞekerSİZ. Bir gün reaktif hipoglisemi ile tanışıp, mutfaktaki zararlı beyazlardan uzak durması gerekince, sağlıklı ama ağız sulandıran tarifleri içeren "ŞekerSİZ" adlı kitabı yazan Aydan Üstkanat, ismini dünyanın en iyileri arasına yazdırdı.

Gastronomi alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak kabul edilen ve geçtiğimiz yıl Paris’te yapılan "Dünyanın En İyi Yemek Kitapları" yarışmasında "ŞekerSİZ"le Türkiye’ye birincisi olan Aydan Üstkanat, tüm birincilerin katıldığı büyük finalden de

Avrupa’nın "En iyi Yazar ve Şef" ödülü ile döndü.

Yemek dünyasının Oscarı Aydan Üstkanatın

Aydan Üstkanat kimdir

İzmir doğumludur. Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü, sanatçı ve araştırmacı kimliğiyle geliştirdi. Sanatın pek çok dalında eğitim alan Üstkanat, resim ve müzik çalışmalarının yanı sıra, yemek konusunda da yaratıcı bir kişiliğe sahiptir. Üstkanat, aynı zamanda bir yemek stilisti ve yemek fotoğrafçısıdır. Dergi yazılarıyla başlayan basın hayatı yedi yıldır Star gazetesinde gastronomi yazılarıyla devam etmektedir. La CucinaItalina yemek dergisinin de fotoğrafçısı ve yazarıdır.

Gourmand Cookbook Awards Hakkında:

Gourmand Cookbook Awards, Edouard Cointreau tarafından 1995 yılında kuruldu. Katılımın ücretsiz olduğu ve bütün dillere açık olan yarışma, günümüzde 187 ülkeden yemek kitabı yazarlarının katıldığı prestijli bir organizasyon haline gelmiştir. Jüri üyeleri dünyanın birçok yerinden, alanında uzman ve nam yapmış önemli şefler, gurmeler ve tarihçilerden oluşmaktadır. Her yıl özel bir lokasyonda gastronomi adına ödüller verilen organizasyon, yemek ve şarap kitapları dünyasındaki yüzlerce yayıncı, yazar, şef ve gazeteci gibi önemli insanlarla bir araya gelmek için bir fırsat değeri taşımaktadır.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle