Yalın: Bu seste yine aşk var

Güncelleme Tarihi:

Yalın: Bu seste yine aşk var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:12

Bir albüm insanı olan Yalın, yani her çalışmasında baştan sona belli bir sound’u koruyan Yalın, yeni albümü ‘Bayıla Bayıla’da bize yepyeni şarkılar sunuyor. Hepsi de organik.

Haberin Devamı

Yalın’ın; hayatlarımızın son 12 yılında bıraktığı izi inkâr edemeyiz. Bence bu başarıyı kendi yolundan dönmeden, akustik ruhu kaybetmeden, mümkün mertebe organik kalarak kazandı ki bu daha önemli. Aklımdan bunlar geçerken, Yalın’ın yeni albümü ‘Bayıla Bayıla’yı dinlemek üzere Levent’teki şahane stüdyosuna doğru yürüyorum. Stüdyonun şahaneliği en çok şuradan geliyor: Yalın burayı Sezen Aksu’dan devraldı. Burası, Onno Tunç’un bir zamanlar ev sahipliğini yaptığı 40 yıllık bir stüdyo...

İlk video’su ‘Tatlıyla Balla’ olan albüm dün itibariyle çıktı. Parçaları dinledikçe Yalın’ın çıkış şarkısını seçmekte zorlandığını anlıyorum. ‘Delidir’, ‘Kader Ne Söylüyorsa’, ‘Bayıla Bayıla’, ‘Sabır Taşı’, hepsi birer video’yu hak ediyor bana göre. Yalın da aynı fikirde; “Hepsine klip yapacağız” diyor. Sırada ‘Sevgili Kalp Sancım’, ‘Sesinde Aşk Var’, ‘Özlemeye Sevgi Lazım’ gibi baladlar da var.

 

Haberin Devamı

Yalın: Bu seste yine aşk var

 

Dijital teklilerin ele geçirdiği müzik piyasasında her yaştan dinleyicisi olan iyi bir şarkı yazarı ve bana kalırsa, ‘bir albüm insanı’ Yalın. Parça seçimleri, tutarlılığı, sound bütünlüğü itibariyle de 11 şarkının hakkını vermiş ‘Bayıla Bayıla’da. Organik hissi yine korumuş. Duble üstüne duble kaydedilmiş; auto-tune’la revizyon görmüş vokallerden kaçınıp şarkının ruhunu öne çıkarmış. Bu devirde, “Çok güzel hareketler bunlar” demek yetmez, duruşunu tebrik etmek de gerekir.

Bir önceki albümünden bugüne geçen dört yılda, bir firmanın reklam filmleri için ‘Yeniden’, ‘Benimki’, ‘Aşk Diye’, ‘Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda’ gibi dillere pelesenk hitler üreten; aynı firma için Güliz Ayla’nın okuduğu ‘İlk Öpücük Benden Olsun’u da yazan Yalın’ın, aynı dönemde çıkardığı teklisi ‘Bir Bahar Akşamı’nı da katarak o albümsüz dönemde yokluğunu hissettirmediğini söyleyebiliriz. Ancak eşzamanlı olarak bu albüm için canla başla çalıştı Yalın. İşin kolayına kaçıp yaptığı teklileri yeni albüme koymadı. Yepyeni 11 parçayla karşımıza çıktı.

 

 

Haberin Devamı

Yalın: Bu seste yine aşk var

Yalın, Bayıla Bayıla, Seyhan Müzik/ 5 üzerinden 3,5 yıldız 


Açıkçası bir dönem Sıla, Bengü, Gülben Ergen, Serdar Ortaç gibi isimlere hit şarkılar veren Yalın’ın kapısının şarkı istemek için bugün neden çalınmadığını da merak ediyorum, altını çizeyim.

Albümdeki dikkat çekici bir ayrıntı da genç müzik adamı Özgen Akçetin. Hem şarkıların üretim sürecinde hem de düzenleme boyutunda çok güzel dokunuşları olmuş Özgen’in. Adını daha çok duyacağınıza eminim. Bir de Volkan Öktem’in, davulcu olarak, var olduğu parçalara neler kattığına dikkat kesilmenizi öneririm.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!