Vizyonda bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Vizyonda bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 13:55

Sinema ile dolu 2015 yılını geride bıraktık ve artık sinema salonları 2016 filmleriyle dolmaya başlayacak. 1 Ocak 2016 yani yeni yılın ilk günü yılbaşı tatilinde, 6 yeni film vizyona giriyor. Bu hafta Cannes ödüllü Dheepan, Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası, Denizin Ortasında, Kocan Kadar Konuş: Diriliş, Baskın: Karabasan ve Sadakat filmleri sinema salonlarını süslüyor.

Haberin Devamı

Sinema açısından bakacak olursak 2015 yılı dolu dolu geçti denebilir. Artık 2016 filmlerine odaklanma vakti geldi. 2016 yılının ilk vizyona giren filmleri arasında Türk sinemasını bambaşka bir boyuta çıkaran, yurt dışında gösterime girdiği yerlerde övgüler toplayan Baskın: Karabasan vizyonda! Bu hafta ayrıca Kocan Kadar Konuş'un devamı olan Kocan Kadar Konuş: Diriliş ve Sakadat, 2016'nın ilk vizyona giren yerli filmleri oluyor. Thor olarak hafızalarda yer eden Chris Hemsworth'ün başrolde yer aldığı Denizin Ortasında, Cannes Film Festivali'nden ödülle dönen Dheepan ve sevimli sincaplar Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası bu haftanın yeni filmleri.

BASKIN: KARABASAN

Vizyonda bu hafta

Haberin Devamı

Türk korku sinemasına farklı bir boyut kazandıran Can Evrenol'un yazıp yönettiği Baskın: Karabasan vizyonda! Ülkemizde ilk olarak Filmekimi'nde gösterilen daha sonra farklı film festivallerinde gösterime giren Baskın: Karabasan, hem izleyicilerden hemde eleştirmenlerden olumlu notlar aldı. Görkem Kasal, Muharrem Bayrak, Mehmet Akif Budak, Mehmet Fatik Dokgöz gibi isimlerin yer aldığı film, beş polisin gece devriyesi sırasında başlarına gelen esrarengeiz ve bir o kadar da korkutucu olaylarına odaklanıyor.

KOCAN KADAR KONUŞ: DİRİLİŞ

Vizyonda bu hafta

Şebnem Burcuoğlu'nun yazmış olduğu Kocan Kadar Konuş roman serisinden beyazperdeye uyarlanan film, izleyiciyi hem güldürüp hem romantik dakikalar yaşatıyor. İlk filmde kamera arkasına geçen Kıvanç Baruönü ikinci filmde de koltuğunu bırakmıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Hümeyra ve Nevra Serezli yer alıyor.

DENİZİN ORTASINDA

Vizyonda bu hafta

Haberin Devamı

Marvel filmlerinde canlandırdığı Thor karakteriyle hafızalarda yer eden Chris Hemsworth'ün başrolde yer aldığı Denizin Ortasında bu haftanın önemli filmlerinden. Oscar ödüllü Ron Howard'ın yönetmenliğini üstlendiği film Nathanel Philbirick'in In The Heart of the Sea adlı kitabından uyarlanıyor. Chris Hemsworth ve Benjamin Walker, Cillian Murphy, Ben Wishaw, Tom Holland, Brendan Gleeson ve Jordi Molla gibi isimlerin yer aldığı film, Moby Dick efsanesinden ilham alıyor. İzleyicileri 1980'li yıllara götüren film balina avına çıkan bir geminin, İsmerpeçet balinasının saldırısı sonucunda gemi mürettebatının yaşam savaşına odaklanıyor.

DHEEPAN

Vizyonda bu hafta

Haberin Devamı

68. Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve Altın Palmiye ödülünü kazanan Dheepan, bu hafta sinema salonlarını ziyaret eden filmlerden. Göçmenlik konusuna odaklanan film, Avrupa’ya gelen Sri Lankalı bir özgürlük savaşçısının geçici bir aile kurması, barınak talep etmesinin ardından Paris’te başına gelenleri konu ediyor. Yönetmen koltuğunda Jacques Audiard'ın oturduğu filmde Antonythasan Jesuthasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby ve Vincent Rottiers gibi isimler yer alıyor.

ALVİN VE SİNCAPLAR: YOL MACERASI

Vizyonda bu hafta

İlk filmi 2007'de vizyona giren Alvin ve Sincaplar'ın yeni filmi Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası ile eğlence kaldığı yerden devam ediyor. İzleyicilerin beğenisini kazanan live action ve CGI melezi filmde ilk filmden bu zamana sevimli sincapları seslendiren Justin Long, Matthew Gray Gubler ve Jesse McCartney son filmde de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Walt Becker üstlenirken Lason Lee, Dave Sevelle karakterini yeniden canlandırıyor. 

SADAKAT

Haberin Devamı

Vizyonda bu hafta

Kamil Koç tarafından yönetmenliği üstlenilen Sadakat haftanın yerli yapımlarından. Oyuncu kadrosunda Ahmet Saraçoğlu, Melih Selçuk, Ayfer Dönmez ve Haldun Boysan'ın yer aldığı film İbrahim, Zeynep ve Salih karakterlerinin bir olayı üç karakterin gözünden izleyiciye farklı bir dille aktarmasını konu ediyor.

 

Vizyonda bu hafta

BAKMADAN GEÇME!