Vegan Festivali'ne Fatma Turgut ile veda

Güncelleme Tarihi:

Vegan Festivaline Fatma Turgut ile veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:08

Türkiye’nin uluslararası nitelikli ilk vegan festivali 8-9 Eylül’de Sarıyer Life Park’ta yerli-yabancı konuşmacı ve katılımcılarla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir bir yaşam tercihi olarak her geçen gün daha çok ilgi gören veganlığın tüm yönleriyle ele alındığı festivalin son etkinliği ise Fatma Turgut'un konseri oldu.

Uluslararası İstanbul Vegfest, V-LABEL sponsorluğunda, ziyaretçilerine yönelik, atölyeler, gösteri ve konserlerden oluşan programı ile tüm veganları ve bu beslenme biçimine ilgi duyanları bir araya getirdi.

Vegan Derneği (TVD) tarafından hayata geçirilen festivalin uluslararası destekçileri de festivalin daha geniş kitlelere duyurulmasında rol alıyor. Etik, çevreci, sağlıklı ve gezegenimiz için sürdürülebilir bir yaşam biçimi olan veganlığın bilinirliğinin artırılması, desteklenmesi, doğru bilgiye birinci elden ulaşımın kolaylaştırılması ve farkındalığın artırılması İstanbul Vegfest’in öncelikli hedefleri arasında. TVD bu yıl “Veganlığa Davet” konseptiyle özellikle vegan olmayanlara çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Vegan Festivaline Fatma Turgut ile veda

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı festivalde, ziyaretçiler, İstanbul Vegfest’te, pek çok yerli ve yabancı konuşmacıyla sohbet etme fırsatı da buldu. Gazeteciler Emin Çapa, Nevşin Mengü, diyetisyen Melis Yılmaz, PROVEG International’den Deniz Kavur, motivasyon konuşmacısı-aktivist Seb Alex, akademisyen Yeliz Utku Konca, pozitif psikoloji uzmanı-yaşam koçu Öykü Büyükdere, göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Suat Erus, bütünleyici tıp Uzmanı Ayşegül Uçar, avukat Hülya Yalçın, avukat Ilgın İstenç Yalçınkaya, avukat Barış Karlı gibi isimlerle çok sayıda vegan mutfak şefi ile Mutfak Atölyeleri, Yoga Atölyesi, Bitkisel Sabun Atölyesi, Fermente Ürünler Atölyesi, Vegan Kozmetik Atölyesi, Juice Kaju Süt-Yoğurt Atölyesi, Vegan Tatlı Atölyesi, Seitan Atölyesi gibi atölyeler aracılığıyla veganlık hakkında kapsamlı bir bakış açısı edindiler. Festivalde ayrıca Dr. Munkhtsetseg Banzragch Yağcı tarafından bir bilimsel atölye düzenlendi. Festivalin bu yılki konuğu ise Malatya Belediyesi oldu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!