Türkiye'nin ilk kahvaltı kitabı (Kahvaltıya Dair Her Şey)

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk kahvaltı kitabı (Kahvaltıya Dair Her Şey)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 13:03

Kılçıksız Balık “Taze Tarifler Tarifsiz Tatlar” kitabının yazarı Süleyman Dilsiz, Türkiye’nin ilk kahvaltı kitabıyla karşınızda!

Haberin Devamı

En fazla 30 dakikada hazırlanabilen, evdeki malzemelerle herkesin kolayca yapabileceği, doğal, sağlıklı tatlarla kahvaltılarınızda keyifli farklar yaratmaya var mısınız?

Ülkemizin bu ilk kahvaltı kitabında; Anadolu ve dünya mutfağından tatlar yer alıyor. Alışılagelmiş kahvaltı tatlarımız; içeceklerden, sandviç ve tostlara, müsliden, zeytinden, peynirden, tereyağından, yoğurttan, yumurtadan, hamurdan, patatesten, sürümlük şeylere kadar erken ya da geç (brunch) kahvaltılarınızda uygulayabileceğiniz özgün 100’den fazla tarif 11 ayrı bölümde Kahvaltıya Dair Her Şey’de.

Kitapta tariflerin yanı sıra kahvaltı sofrası masa düzeninden püreli meyve suyu (smoothie), omlet, zeytin salamurası, müsli, zeytin ve fındık ezmesi yapımına, balın sahtesini ayırt etmekten yumurtanın bayatlık, marmelat ve reçelin kıvam testi, peynirin ve tereyağının saklanması ve kullanımı, ülkemizin zeytin çeşitleri gibi kahvaltı kültürümüzde bilinmesi gereken birçok temel ve pratik bilgiler de bulunuyor.

Türkiyenin ilk kahvaltı kitabı (Kahvaltıya Dair Her Şey)

Haberin Devamı

İşte tariflerden bazıları: Şeftaliden yeşil çay, baldan yeşil elmalı limonata, ananastan kefirli püreli meyve suyu, çörekotlu kahvaltı salatası, damla sakızlı balkabağı topları, erikten granola bar, pastırmalı pırasalı mayasız bükme, pişi, kuymak, aromalı tereyağlar, tarhanalı ve kefirli omlet, çeşit çeşit krep, gofret, tava keki(pankek) tarçınlı yumurtalı ekmek, çilekli cevizli yoğurt parfe, hazır aldığımız bir çok tadın evde yapımının fotoğraflı süreci gibi birçok tarifler sunuluyor.

Türkiyenin ilk kahvaltı kitabı (Kahvaltıya Dair Her Şey)

BAKMADAN GEÇME!