Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı ‘Her Şeyin Başı Merkür’

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı ‘Her Şeyin Başı Merkür’
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:18

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde internet satışı başlayan yazar, senarist Ayşe Balıbey Tanıl’ın ‘Her Şeyin Başı Merkür’ adlı romanı raflardaki yerini aldı. 1 hafta içerisinde internette en çok satılanlar listesine giren kitap astrolojiyle romanın kahramanı Elif’in kahkaha dolu hikayesini bir arada sunuyor

Haberin Devamı

Yazar, senarist Ayşe Balıbey Tanıl’ın Doğan Kitap’tan çıkan romanı ‘Her Şeyin Başı Merkür’ raflardaki yerini aldı. Eser, Elif ismindeki genç kızın savaş muhabiri olmak isterken astrolog oluşuyla başlayan kahkaha dolu yolculuğunu anlatıyor. Elif’in arkadaşlıkları, ilişkileri, yeni tanıdığı insanlar ve kendi doğruları arasındaki çatışmalar, Elif’in komik, absürt ve bir o kadar da tam yerine oturan burç yorumlarıyla şekilleniyor. Elif, hem kendi hem de diğer insanlar hakkında hiç söylenmemişleri en cesur, en gerçek ve en komik haliyle söylüyor.

Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı ‘Her Şeyin Başı Merkür’

ASTROLOJİ HİÇ BU KADAR KOMİK OLMAMIŞTI

‘Her Şeyin Başı Merkür’ün kahramanı Elif’in hikayesi şöyle: Çalışkan bir öğrenci olan Elif Akay, gazeteciliği bitirince Ortadoğu savaş muhabiri olmayı beklerken kendini astroloji bölümünde burç yazarken bulur. Üstelik yıllarca gazetenin burç sayfasını yere serip üstünde salçalı ekmek yemiştir, ne aslanı bilir ne kaplanı. Zalım yayın yönetmeni, şuursuz beyaz yakalı iş arkadaşları ve yalaka müdürüyse ızdırabına tüy dikecektir. 

Haberin Devamı

Ama Elif'in “Pes” deyince aklına sadece Barcelona geldiği için asla pes etmez. Kolları sıvayıp hepsinin hakkından gelmeye ant içer ve eğlenceli bir yolculuk başlar. En büyük desteği ise, iş yerinde tanıştıkları ve ilk andan beri didiştiği şaşkın, sevimli Optik Fırat'tan alır. 

Elif'in hayat mottosuysa şudur; Kimse sanmasın kendini hint kumaşı, bir gün gelir biri vurur makası!

Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı ‘Her Şeyin Başı Merkür’

AYŞE BALIBEY TANIL KİMDİR?

Ayşe Balıbey Tanıl Antakya’da doğdu. Hukuk fakültesinden mezun oldu. Kurumsal bir şirkette avukatlık yaparken istifa edip “Ayseninbavulu’’ adlı bir blog açtı ve yazıları Zaytung da dahil olmak üzere birçok yerde yayınlandı. Yakın zamanda başrollerini Şükrü Özyıldız, Hande Doğandemir ve Mithat Can Özer’in paylaştığı ‘Her Şey Aşktan’ adlı romantik komedi sinema filminde, Ali Atay ve Aslı Enver’in rol aldığı ‘Mutlu Ol Yeter’ adlı komedi dizisinde, çeşitli skeçler ve reklam filmleri için metin yazarlığı yaptı. Bir yandan yazmaya devam eden Ayşe Balıbey Tanıl diğer yandan özel bir vakıf üniversitesinde hukuk kürsüsünde öğretim görevlisi olarak ders veriyor.

BAKMADAN GEÇME!