Türk Pop müziğinin yeni yakışıklısı Edis Görgülü kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Türk Pop müziğinin yeni yakışıklısı Edis Görgülü kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 15:43

Radyolarda sık sık çalınan “Benim ol” adlı şarkısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Edis Görgülü, Türk Pop müziğine yeni bir soluk getirdi. Düzenlemesini Ozan Çolakoğlu’nun yaptığı ‘Benim ol’ adlı şarkının söz ve müziği de şarkıcıya ait…

Haberin Devamı

EDİS GÖRGÜLÜ KİMDİR?

Edis Görgülü 28 Kasım 1990 tarihinde Londra’da dünyaya geldi. Müzik hayatına 4 yaşında çaldığı piyanoyla adım atan şarkıcı, öğrencilik yıllarında orkestralarda ve tiyatro oyunlarında şarkı söyleyerek deneyim kazandı. Lise öğrenimini İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimine Galasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde devam ederken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandı. Konservatuar eğitimini yarıda bırakan şarkıcı Galatasaray Üniversitesi’nde eğitimine devam ediyor.

Türk Pop müziğinin yeni yakışıklısı Edis Görgülü kimdir


Edis Görgülü, İlk defa FOX TV'de yayınlanan 'Dinle Sevgili' adlı dizide Barış karakterine hayat verdi, ardından başrollerini Haluk Bilginer ve Ebru Özkan’ın paylaştığı ‘Hayatımın Rolü’ dizisinde rol aldı. Dizi projelerinin bitmesinin ardından ilk solo albümü için anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

'BENİM OL'UN BAŞARISI

EDİS Görgülü, 1 Aralık 2014'te söz ve müziği kendisinin olan "Benim Ol" şarkısını piyasaya çıkarmıştır. PDND Müzik plak şirketinden çıkan albümün yapımcılığını Soner Sarıkabadayı, aranjörlüğünü ise Ozan Çolakoğlu üstlendi. Kısa sürede hızlı bir yükselişe geçen şarkının resmi video klibi, YouTube üzerinden milyonlarca kez görüntülendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!