Türk filmleri Boston’da

Güncelleme Tarihi:

Türk filmleri Boston’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 09:20

14’üncü Boston Türk Film Festivali (BTFF), bugün Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes’da Altın Palmiye kazanan filmi ‘Kış Uykusu’nun gösterimiyle başlayacak.

Haberin Devamı

Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde 25 Nisan'a dek sürecek festivalin bu yılki programında 23 film gösterilecek. Nisan Dağ ve Esra Saydam’ın ‘Deniz Seviyesi’, Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’, Derviş Zaim’in ‘Balık’, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Ben O Değilim’, Ozan Açıktan’ın ‘Silsile’, Erol Mintaş’ın ‘Annemin Şarkısı’, Tunç Şahin’in ‘Karışık Kaset’, Reha Erdem’in ‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’, Çağan Irmak’ın ‘Unutursam Fısılda’, Melisa Önel’in ‘Kumun Tadı’, Kaan Müjdeci’nin ‘Sivas’ ve Murat Düzgünoğlu’nun ‘Neden Tarkovski Olamıyorum’ filmleri, festivalde gösterilecek yapımlar arasında yer alıyor.

‘MÜKEMMEL’ ONUR ÜNLÜ

Türk filmleri Boston’da

Haberin Devamı

Etkinlikte, yönetmenler Derviş Zaim, Tayfun Pirselimoğlu, Onur Ünlü, Reha Erdem, Erol Mintaş, Murat Düzgünoğlu ve Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ile Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda en iyi film jüri ve seyirci ödüllerini kazanan Hasan Serin, Derya Durmaz, Beyza Boyacıoğlu ve Sebastian Diaz da yer alacak. Ayrıca, ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, başrolünü üstlendiği Ömer Lütfi Akad'ın ‘Gelin’ filminin gösterimine katılacak. Festivalin ‘Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Onur Ünlü olacak.

BAKMADAN GEÇME!