Türk Azeri dostluğu

Güncelleme Tarihi:

Türk Azeri dostluğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2019 08:30

Türklerin Bakü’deki Nargin Adası’nda esir tutulduğu günler sinemaya aktarılacak. Senaryosu Bülent Günal tarafından yazılan “Cehennem Adası Nargin” filminin çekimleri haziranda başlayacak.

Haberin Devamı

Birinci Dünya Savaşı sırasında sivil asker, kadın erkek binlerce Türk’ün esir tutulduğu Bakü’deki Nargin Adası sinema filmi oluyor. Çekimleri haziran ayında başlayacak “Cehennem Adası Nargin” filminde Türk ve Azeri oyuncular rol alacak. Senaryosunu Bülent Günal’ın kaleme aldığı filmin kostümlerini modacı Zeynep Kartal hazırlayacak. Filmin danışmanları arasında hayatını Sarıkamış ve Doğu cephesinde yaşananlara adayan kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz yer alıyor.

KAHRAMANLIK DESTANI

Filmle ilgili bilgi veren Bülent Günal şöyle konuştu: “1915-1917 yılları arasında Nargin Adası esaret günlerinde her ne kadar büyük acılara sahne olsa da beraberinde büyük bir kahramanlığı da barındırıyor. Nargin, Türk ve Azerbaycan dostluğunun zirve yaptığı bir dönemi temsil ediyor. Bakü’de yardım dernekleri kuruluyor. Adadaki başta Türk askerleri olmak üzere esirler kaçırılmaya başlanıyor. Kaçırılan o askerler arasında ilk savaş pilotumuz olan Vecihi Hürkuş da var. Nargin bir kahramanlık destanı.”

Haberin Devamı

Kurtarılma hikayesi

Cehennem Adası Nargin”, Erzurum Umudum Köyü’nden esir alınıp Nargin’e götürülen 8 yaşındaki Mustafa’nın Kolağası Halit Bey ile askerleri Mümin Çavuş, Iğdırlı Yusuf ve Pehlivan Hamza tarafından kurtarılma çabasını anlatıyor. Esaret günlerinde bir aşk hikayesinin de anlatıldığı filmin 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

Türk Azeri dostluğu

BAKMADAN GEÇME!