GeriKeyif Trakyalı Ercan Abi’den “Tenekede tavuk” tarifi
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    9
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trakyalı Ercan Abi’den “Tenekede tavuk” tarifi

Trakyalı Ercan Abi’den “Tenekede tavuk” tarifi

Eski bir yöntem olmasına rağmen "Tenekede tavuk" yemeği son yıllarda Edirne ve çevresinde çokça yapılmaktadır. Evinin bahçesinde, tenekede tavuk yapmak isteyen Ercan Abi tavuğu yakıp yapamasa da emeği için alkışı hak ediyor.

İşinin ehli Ercan Abi, sadece arkadaşlarıyla güzel bir ziyafet çekmeyi arzu etmişti. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Cehennem ateşinde, üzerinde delik olmayan bir teneke ile 'Tenekede tavuk' yapmak istedi ve kaçınılmaz son geldi. Görünene köy kılavuz istemiyordu. Bu yemek, tenekede tavuk değil, 'Tenekede karbon' olmuştu. Belki de tavuk acemi çıkmıştı! İşte sosyal medyada büyük ilgi çeken o anlar...

TENEKEDE TAVUK TARİFİ

Malzemeler:
1 adet orta boy tavuk
3-4 patates
3-4 soğan
Tuz
Tavuğu kapatabilmek için 1 adet teneke

Yapılışı :

Öncelikle 30-40 cmlik kazığı toprağa iyice yerleştiriyor, sonra etrafını eşeleniyor ve patatesler ile soğanlar koyuluyor. En son olarak tuzla ovdulan tavuk kazığa yerleştiriliyor. Üstü ise teneke ile kapatılıyor. Yavaş yavaş yakılan ateşle yaklaşık 1 saat pişiriliyor.

NOT: Tavuğun içi iyi pişsin diye bıçakla çiziliyor.Harlı ateşte pişirirseniz, tavuğun dışarı kızarır içi çiğ kalır. Teneke iyice kapansın diye üzerine ağırlık ya da taş koyabilirsiniz.

YURDUM İNSANI YİNE DÖKTÜRDÜ - FOTO GALERİ

Trakyalı Ercan Abi’den “Tenekede tavuk” tarifi


Yorumları Göster
Yorumları Gizle