Tiyatrokare'den Kanada ile ortak yapım

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrokareden Kanada ile ortak yapım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 16:24

Tiyatrokare 2019 yılında Toronto’da bir oyun sahneleyecek. Nedim Saban’ın çağdaş metinler ve doğaçlamalardan esinlenerek derleyeceği ve Kanadalı sanatçı Guillermo Verdecchia ile birlikte sahneye koyacağı oyun Çağdaş Türkiye’yi Deneyimlemek Üzerine kurulacak.

Haberin Devamı

Türk/Kanada ortak yapımı olarak planlanan oyuna Toronto’da bulunan Why Not Theatre çözüm ortağı olarak katılıyor. Son 10 yılda 21 farklı ülkenin 65 ayrı kentine turneler düzenleyen ve 14 uluslararası projede çözüm ortağı olarak yer alan Theatre Why Not, Ravi Jain tarafından kuruldu. Topluluğun Jain tarafından yönetilen  son iki oyunu “Prens Hamlet” ve “A Brimful of Asha” eleştirmenlerden büyük övgü aldı ve son olarak Edinburg’ta perde açtı.  Theatre why Not, daha önce ünlü yönetmen Peter Brook tarafından derlenen ve tüm dünyada ilgiyle izlenen Hint destanı  Mahabarata’nın yeni bir versiyonunu hazırlıyor. Öte yandan, Toronto Üniversitesi Profesörü, ödüllü yazar, yönetmen Guillermo Verdecchia’nın Nedim Saban  ile birlikte sahneye taşıyacağı ve Canada Council Of Arts’ın maddi desteğine layık bulunan projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.   

Haberin Devamı

Tiyatrokareden Kanada ile ortak yapım

TİYATROKARE VE “WHY NOT THEATRE” ORTAK YAPIM

Tiyatrokare ve Why Not Theatre’ın 2019’da, Türk/Kanada ortak yapımı olarak sergileyeceği oyunun ön hazırlığı için  12 ve 18 Kasım’da Salt Galata’da bir  workshop yapacak. Türk oyuncular, yazarlar, performans sanatçıları,  multimedya ve disiplinlerarası sanatlarla uğraşan herkesin ÇAĞDAŞ TÜRKİYE VE TÜRK TİYATROSU ile ilgili yaşanmışlıklarını, kendi seçtikleri  tiyatro metinlerinden parçalar, şiirler, öyküler, gazete haberleri, fotoğraflar, karikatürler, müzik parçalarıyla aktarabilecekleri çalışmanın amacı,  Yazar, Yönetmen Guillermo Verdecchia ile deneyim paylaşımı olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!