Taşlık nasıl pişirilir?

Güncelleme Tarihi:

Taşlık nasıl pişirilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 17:45

Taşlık, çok tüketilen sakatatlar arasında yer almaya devam ediyor. Çeşitli malzemelerle leziz bir yemeğe dönülen taşlık, tarifi ile sorgulanan yemekler arasında yer alıyor. Peki, taşlık nasıl tüketilir? İşte, göz ve karaciğere faydalı olduğu söylenen bu besin için evde kolayca yapabileceğiniz tarif bilgisi

Haberin Devamı

Taşlık tarifi için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, isteğe göre bir miktar pul biber ekleyerek yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz taşlık tarifi

MALZEMELER

Yarım kilo taşlık
2 adet orta boy domates,
2 adet orta boy soğan,
2 yemek kaşığım sıvı yağı,
1 çay kaşığı pul biber,
1,5 tatlı kaşığına yakın tuz,
5 su bardağı sıcak su

TAŞLIK NASIL PİŞİRİLİR?

1-Taşlığı küçük küçük doğrayın

2-Sonra yıkayıp suyunu süzdürün

3-Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun

4-Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam edin

5-Domatesleri ince ince doğrayıp içine ilave edelim ve domatesler hafif yumuşayana kadar pişirin

6-Daha sonra taşlıkları ilave edelim ve karıştırın

7-Son olarak tuzu, pul biberi ve sıcak suyu ilave edip karıştırın

Haberin Devamı

8-Ağzı kapalı şekilde orta ateşte taşlıklar yumuşayana kadar pişirin

9-Suyu 2 su bardağı olacak şekilde azar azar ilave edelim. Birden hepsini koymayın

10-Taşlık Sotemizi pilav eşiliğinde servis yapın.

BAKMADAN GEÇME!