Tasarımın İstanbul hâli

Güncelleme Tarihi:

Tasarımın İstanbul hâli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 10:37

İstanbul Tasarım Akademisi, sergi ve atölye çalışmalarıyla İstanbul’u tasarımla ön plana çıkarmaya hazırlanıyor. Etkinliklerin ilk adımı olan ‘Design Spirit İstanbul’ sergisi, Türkiye’den 40 yaş altı 40 tasarımcının ürünlerini Eski Şapka Fabrikası’nda bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, idf tarafından hayata geçirilen İstanbul Tasarım Akademisi etkinlikleri; ‘İstanbul ve tasarım arasındaki ilişki’den yola çıkan ‘Design Spirit İstanbul’ sergisiyle başladı. Hasköy’deki Eski Şapka Fabrikası’nda açılan sergide Türkiye’den 40 yaş altı 40 tasarımcı, ürettiği 40 endüstriyel ürünle İstanbul’u anlatıyor. Türk tasarım dünyasındaki yenilikleri ve gelişimi uluslararası düzeyde duyurmayı hedefleyen sergi moda, tekstil, dekorasyon, mobilya, takı, otomotiv ve elektronik gibi pek çok alandan genç ve gelecek vaat eden Türk endüstriyel tasarımcıyı bir araya getiriyor. Sergi 2 Nisan’a dek izlenebilir.

Adres: Eski Şapka Fabrikası, Kumbarahane Cad. No: 22 Hasköy, Beyoğlu, İstanbul.

Tasarımın İstanbul hâli

Sinem Hallı

Tasarımın İstanbul hâli

Başak Bakkaloğlu / Cemal Çobanoğlu

Tasarımın İstanbul hâli

Selen Başkan

Haberin Devamı

Seçilen 10 ürün pazara tanıtılacak

İstanbul Tasarım Akademisi’ndeki etkinlikler kapsamında ayrıca, genç yetenekleri keşfetmeyi ve desteklemeyi hedefleyen atölye çalışmaları da yapılacak. Atölyeler sonucunda İstanbul markasına katkıda bulunacak, şehre yeni semboller kazandıracak farklı tasarımlar üretilerek satışa sunulacak. Yaratıcı endüstri ve endüstriyel tasarımın her alanından genç tasarımcıların katılımına açık atölye çalışmaları, şubat ayında Eski Şapka Fabrikası’nda başlayacak. Çalışmalar kapsamında tasarım öğrencileri iki hafta sonu süresince tasarım, üretim ve pazarlama süreçleri konularında uzman eğitmenler tarafından eğitilecekler. Eğitim sürecinin sonunda ise ‘Tasarım ve Kent’ teması çerçevesinde İstanbul’u tanıtacak hediyelik eşyalar tasarlayacaklar. Ayrıca atölyeler süresince tasarlanan ürünler arasından seçilecek 10 hediyelik eşyanın prototip üretimi yapılarak turizm pazarına yönelik tanıtımı sağlanacak. Atölyelerde yaratılan ürünlerden oluşturulacak sergi ise, Eski Şapka Fabrikası’nda ziyarete açılacak. Detaylı bilgi için: www.istanbultasarimakademisi.com

Tasarımın İstanbul hâli

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!