Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 08:49

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, ‘Ayr/mc/l/k’ teması ile 16-22 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığını, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu gündemde tutmak, tartışmak, ülkeler arasındaki farklılıkları, sorunları gündeme getirmek, ortak çözümler aramak olduğu fikrinden hareket eden festivalde bu yıl ‘Ayr/mc/l/k’ temasına uygun olarak, farklı ülkelerden adalet ve ayrımcılık temalı filmler bir araya getiriliyor. 15 Ekim Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek açılış töreninde ‘Kod Adı Maria’ adlı filmin gösterilecek. Festival programında Venedik ve Altın Koza Film Festivali’nden birçok ödülle dönen Emin Alper’in ‘Abluka’ filmi de bulunuyor.

Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor


Haberin Devamı

PANELLER DE DÜZENLENECEK

Belgesel, kısa ve uzun metraj filmlerden oluşan festivalde gösterimler Atlas Sineması ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek akademik etkinliklerle konunun bilimsel yanına da değinen festival panellerinden ilki 17 Ekim 2015 saat 16.00’da Atlas Sinemasında gerçekleşecek. ‘Çember / The Circle’ filmi üzerine ‘Toplumsal Algıdan Sinemaya; Cinsel Kimlik ve Yönelim’ konulu panele; Ivan Madeo, Walter Stoffel, Av. Fırat Söyle, Serra Yılmaz, Alin Taşçıyan, Ayta Sözeri konuşmacı olarak katılacak. ‘Ayr/mc/l/k’ temalı belgesel seçkisi ise 19 Ekim Pazartesi Atlas Sineması’nda tek salonda gün boyu gösterilecek ve tüm seçki tek biletle izlenebilecek. Festivalin kapanışı ise 20 Ekimde Atlas Sinemasın’daki ödül töreni ile gerçekleşecek. Uzun ve kısa filmlerin ödüllerinin verilmesinin ardından 21.30 matinesinde ödül alan filmin gösterimi yapılacak.

Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor


BAKMADAN GEÇME!