Sönmez'e yılın performansı ödülü

Güncelleme Tarihi:

Sönmeze yılın performansı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 16:49

Bu yıl 16-24 Kasım 2018 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da seçkisindeki yerli filmlerde dikkat çeken iki oyuncuya "Yılın Performansı" ödülünü verdi.

Haberin Devamı

Sibel filmindeki oyunculuğuyla Damla Sönmez’e “Yılın Performansı” ödülü 16 Kasım’da festivalin açılış gecesinde takdim edildi.

İYİ Kİ SİNEMA VAR

Damla Sönmez ödülünü İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Sırrı Serhat Serter’in elinden aldı. Sönmez festivale teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Eskişehir Film Festivali’ni yıllardır takip ediyorum. Seçkisiyle her zaman yeni sinema insanlarını tanıtan bir festival oldu bana. O yüzden 20. yılında bu ödülü almak onur verici benim için. İyi ki Eskişehir Film Festivali var, iyi ki sinema var!”

Damla Sönmez, Sibel'deki performansıyla daha önce 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ve 55. Ulusal Yarışma’da En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmış ve Asya sinemasının Oscarları olarak görülen 12. Asya Pasifik Film Ödülleri’ne En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmuştu.

Haberin Devamı

Kuşköy’de yaşayan ve ıslık diliyle iletişim kuran 25 yaşındaki Sibel’in öyküsünü anlatan film Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin üçüncü uzun metrajı. Film, önümüzdeki yılın ocak ayında gösterime girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!