Sir Lucian Grainge, Cannes Lions 2017 Yılı Media Person’ı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Sir Lucian Grainge, Cannes Lions 2017 Yılı Media Person’ı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 17:27

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali, Universal Music Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sir Lucian Grainge’in, 2017 yılının Media Person’ı olarak onurlandırılacağını açıkladı. 1999 yılından bu yana verilen ödül, ilk kez bir müzik yöneticisinin oluyor. Ödül, 21 Haziran 2017 Çarşamba günü takdim edilecek.

Haberin Devamı

Yaklaşık 40 yıl boyunca müzik sektöründe faaliyet gösteren Sir Grainge, ABBA, Justin Bieber, Elton John, Jay Z, Katy Perry, Queen, Rihanna, The Rolling Stones, Sam Smith, U2 ve Amy gibi birçok dünyaca tanınan sanatçı ile çalışmıştır.

Sir Lucian Grainge, Cannes Lions 2017 Yılı Media Person’ı seçildi

Sir Grainge, dünyaca tanınan sanatçıların ve söz yazarlarının uluslararası teknoloji ve medya ortakları ile geliştirilmesine yeni yaklaşımlar ve yenilikçi iş modellerini geliştirerek, geniş bir yelpazede ortaklıklar kurmuştur. Ayrıca önde gelen yeni nesil global içerik lideri Lionsgate Entertainment Corp.'un ve Boston Massachusetts'deki Northeastern Üniversitesi'nin yönetim kurullarında da görev yapmaktadır.

Haberin Devamı

Cannes Lions organizatörü Ascential Events CEO'su Philip Thomas, Sir Lucian’ın yaratıcılığı, tutkusu ve üstün liderliği sayesinde, müzik ve teknolojiye cesur yatırımlar yaparak endüstrinin büyümesine katkıda bulunduğunu ve bu ödülü vermekten çok memnun olduklarını söyledi.

Sir Grainge, müzik endüstrisinin, kendisinin başladığı zamandan günümüze kadar çok değiştiğini, fakat değişmeyen tek şeyin büyük sanatçıların ve büyük müzik eserlerinin her yapılan işin kalbinde olduğunu; UMG’deki herkes, sanatçılar, söz yazarları ve besteciler adına Cannes Lions’a bu ödül için çok müteşekkir olduğunu belirtti.

100 den fazla ülkeden 15.000’den fazla kişinin katıldığı Cannes Lions Yaratıcılık Festivali, markalı iletişim alanında çalışan kişilerin bağlantı kurduğu, sürekli öğrendiği ve en iyi yaratıcı çalışmaları kutladığı gerçek bir küresel buluşma alanıdır.

2017 Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali 17-24 Haziran 2017 tarihleri arasında Cannes, Fransa’da gerçekleşecektir.

 

BAKMADAN GEÇME!