Sinemaya kırgınım

Güncelleme Tarihi:

Sinemaya kırgınım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 10:27

Türkan Şoray, yönetmenliğini yaptığı ‘Uzaklarda Arama’ filmiyle gişede hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. “Sinemaya kırgınım” diyen sanatçı, filmin tutmamasının nedenlerini yeni kitabında yazdığını açıkladı.

Haberin Devamı

20-23 Mayıs günleri arasında yapılacak Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali öncesinde “Kameranın Arkasındaki Kadınlar” başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Kadın yönetmen ve yapımcıları bir araya getiren etkinliğe Türkan Şoray da katıldı. Şoray, yaptığı konuşmada “Kadınların her türlü baskı ve erkek egemenliğine karşı duran tavrı, estetiğe de yansıdığı zaman sinema bambaşka bir noktaya gelebilir. Kadın yönetmenler sinemada daha fazla yer bulmalı. Kadınlar isterse sinemaya hükmedebilir. Her kadın yılmadan sinema alanında kendisine yer bulabilmek için mücadele etmeli” dedi.

Sinemaya kırgınım

“Kameranın Arkasındaki Kadınlar” etkinliğine Biket İlhan, Işıl Özgentürk, Melis Sökmen, Andaç Haznedaroğlu, Deniz Türkali ve Zeynep Özbatur Atakan da katıldı.

Haberin Devamı

YÖNETMENİM DİYEMEM

“Sinemam ve Ben”in ardından “Bir Film Çektim” adlı ikinci kitabını yazmaya başladığını açıklayan ünlü sanatçı, bir de itirafta bulundu. Yönetmenliğini üstlendiği “Uzaklarda Arama” filmiyle gişede aradığını bulamadığını ve hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Şoray, “Sinemaya kırgınım. Filmin neden tutmadığını yeni kitabımda yazdım. Benim mesleğim oyunculuk, profesyonel yönetmenim diyemem. Yapımcılık ve yönetmenlik yaparken yaşadıklarımı kitapta anlattım. Yakında raflardaki yerini alacak” dedi.

Sinemaya kırgınım

Türkan Şoray’ın “Uzaklarda Arama” filminde kızı Yağmur Ünal da rol almıştı.

BAKMADAN GEÇME!