Sinemanın usta yönetmeni Lütfi Akad doğumunun 100. Yılında İstanbul Modern’de

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın usta yönetmeni Lütfi Akad doğumunun 100. Yılında İstanbul Modern’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 10:02

İstanbul’un önemli sergi mekânlarından biri olan İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin, yaklaşan sergiler programında İstanbul Modern Sinema’nın hazırladığı Türk Sinemasında Ustalar adlı projenin ilk serisinde, Türk sinemasının usta yönetmeni Ömer Lütfi Akad konu edilecek.

Haberin Devamı

Seri halinde gerçekleştirilecek olan bu proje, Türk sinemasının kurucu ustalarını ve onların yapıtlarını sırasıyla konu alacak. Vurun Kahpeye, Lüküs Hayat ve başrolünde Ayhan Işık’ın rol aldığı Kanun Namına gibi Türk sinemasının belirli bir döneminin inşasında rol alan filmlerin yönetmenliğini yapmış olan Ömer Lütfi Akad’ın, filmlerine ait daha önce hiç görülmemiş set fotoğrafları, orijinal senaryoları ve film afişleri gibi tam 100 parçadan oluşan bir sergi gerçekleştirilecek. Adeta bir arşiv niteliğindeki serginin bir başka önemi de bu yılın Akad’ın 100. doğum yılı olması.

Sinemanın usta yönetmeni Lütfi Akad doğumunun 100. Yılında İstanbul Modern’de

Lütfi Akad’ın önemli bazı filmleri de İstanbul Modern Sinema’da 19 - 29 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek. Bu filmler arasında dikkat çekenlerden biri ise Akad’ın son kez yönetmenlik koltuğuna geçtiği ve İstanbul’u anlattığı, bir süredir kayıp olan Dört Mevsim İstanbul belgeseli de var.

Haberin Devamı

Küratörlüğünü Müge Turan’ın, danışmanlığını ise Burçak Evren’in yaptığı “Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad” sergisini 18 Mayıs’tan itibaren İstanbul Modern’de ziyaret edebilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!