Siccin 2’den bir rekor daha

Güncelleme Tarihi:

Siccin 2’den bir rekor daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 02:08

Merakla beklenen korku filmi "Siccin 2" vizyona girmesi ile birlikte yeni rekorlara da imza atmaya başladı. Eleştirmenlerden ve seyircilerden tam not alan film, yazın sinemaya gidilmez algısını da kırmayı başardı.

Haberin Devamı

Siccin 2” filminin fragmanı “Paranormal Activity” filminin yapımcılarından “Delilik bu” tepkisi almış, ardından barındırdığı sahneler nedeni ile Facebook’ta reklam engeline takılmıştı. Filmin yönetmeni Alper Mestçi’nin “Çok sert bir film oldu, korku olarak diğer filmlerimden daha da korkutucu oldu, hatta abarttık mı acaba dediğim sahneler de var” ifadelerini kullandığı "Siccin 2" meraklılarını oldukça heyecanlandırmıştı.

EN İYİ AÇILIŞ YAPAN YERLİ FİLM REKORU

Geçtiğimiz cuma günü bu bekleyiş sona ermiş izleyiciler film ile buluşmuştu. “Siccin 2” aldığı tüm övgülerin hakkını vererek 253 kopya ile en fazla salon sayısına sahip Türk korku filmi rekorunun ardından, Temmuz ayında vizyona giren filmler arasında tüm zamanların en iyi açılışını yapan yerli film rekorunu da kırdı.

Haberin Devamı

370 HAFTALIK HAKİMİYETE SON VEREN TÜRK FİLMİ

İzleyici rakamlarının açıklandığı Boxoffice listelerinde 41.033 seyirci sayısı ile "Siccin 2" tam 370 hafta sonra zirveyi ele geçiren film oldu. 2008 yılında vizyona giren "O. Çocukları" filminin ardından yedi sene sonra ilk kez bir Türk filmi yaz mevsiminde Boxoffice listesinde ilk sırayı aldı. Bu rekor ile birlikte "Siccin 2" altı haftadır süren yabancı filmlerin hakimiyetine de son verdi.

Muhteşem Film'in yapımcılığını üstlendiği, Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Ece Edibe Baykal, Reyhan İlhan, Yavuz Çetin ve Seda Oğuz'un başlıca rollerde yer aldığı Siccin 2’ye; bayram haftasında ilginin daha da artması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!