Saraybosna’nın Kalbi ‘Annemin Şarkısı’nın

Güncelleme Tarihi:

Saraybosna’nın Kalbi ‘Annemin Şarkısı’nın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 01:34

Saraybosna Film Festivali’nin büyük ödülü ‘Saraybosna’nın Kalbi’, Erol Mintaş imzalı ‘Annemin Şarkısı’na verildi. Filmde rol alan Feyyaz Duman da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Haberin Devamı

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen, 60 farklı ülkeden 247 filmi sinemaseverle buluşturan 20’nci Saraybosna Film Festivali, önceki akşam Halk Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sona erdi. Kısa film, belgesel ve uzun metraj film kategorilerinde ‘Saraybosna’nın Kalbi’ ödülleri dağıtılan festivalde, uzun metraj film kategorisindeki ödülü, yönetmenliğini Erol Mintaş'ın yaptığı ‘Annemin Şarkısı’ kazandı. Mintaş, ödülünü almasının ardından yaptığı konuşmada; “Tüm ekibim adına ödül için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Annem de benimle birlikte burada. Film sayesinde Sincar'da neler olduğunu biliyorsunuz” şeklinde konuştu. Festivalin ‘Saraybosna’nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ de ‘Annemin Şarkısı’nda rol alan Feyyaz Duman’a verildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN 4 FİLM KATILDI

‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün ‘Brides’ filminde oynayan Mari Kitia'ya verildiği festivalde, belgesel film dalında ‘Saraybosna'nın Kalbi’ ödülünü, yönetmenliğini Tiha K. Gudac'ın yaptığı ‘Naked Island’ kazandı. Belgesel film dalındaki Jüri Özel Ödülü ise Estzer Hajdu'nun yönettiği ‘Judgement in Hungary’ye gitti. Kısa film dalındaki ödülü Una Gunyak'ın yönettiği ‘The Chicken’; ‘Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü’nü ise, Bosna Hersekli Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç aldı. Festivale Türkiye’den katılan filmler arasında; ‘En İyi Film’ dalında yarışan Kutluğ Ataman imzalı ‘Kuzu’, ‘Focus’ bölümünde gösterilen Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ‘Kış Uykusu’ ve yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun üstlendiği ‘Ben O Değilim’ yer aldı. mAA

DİLİMİ UNUTMAMAMIN SEBEBİ

‘Annemin Şarkısı’, mecburen köyden İstanbul’a göçen bir anne ile oğlunun, yerleştikleri Tarlabaşı semtinden de kentsel dönüşüm projesiyle çıkmak zorunda kalmalarının hikâyesini anlatıyor. İkili, son göçle beraber, hafızalarında kalan bir şarkının da peşine düşüyorlar. Çekimleri İstanbul ve Doğubeyazıt’ta yapılan ‘Annemin Şarkısı’ ile ilk uzun metraj filmini çeken yönetmen Erol Mintaş; “Dilimi unutmamamın birinci sebebi ailemse, ikincisi de şarkılardır” diyor. Başrollerde Feyyaz Duman, Zübeyde Ronahi ve Nesrin Cavadzade var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!