Rüya burada biter

Güncelleme Tarihi:

Rüya burada biter
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 02:05

Öykü Gürman yeni albümüyle de şansını kullanamadı. Bundan sonrası daha zor olacak onun için; imkânsıza yakın zor.

Haberin Devamı

Bir ikilinin (Öykü ve Berk) bir tarafı olarak tanıdığımız sesi güzel/kendi güzel Öykü Gürman, ilk albümü (‘Kısmet’) müteakiben Berk’i ardında bırakmış ve solo olarak olarak çalışmaya başlamıştı.

O ilk albüm zamanları, memleketin dört bir yanı ‘Evlerinin Önü Boyalı Direk’ ile Türk oturur/İspanyol kalkarken, müzik piyasasındaki herkes, Berk’in Öykü’ye bir engel olduğu (ya da olacağı) konusunda hemfikirdi. Haklıydılar da. Vokal biçimi evlerden ırak bir halde olan Berk’in yaptığı ya da yapacakları ancak Öykü’yü aşağı çekmek olabilirdi.

“Aklın yolu bir” dedi Öykü de ve solo çalışmaya karar verdi. Ama fazla ya da yanlış bir şey de yapmıştı. İlk albümün müzikal çerçevesini çizmiş/yükünü sırtlamış Cem Köksal’ı da devre dışı bırakmış ve (tabir caiz) işe sıfırdan başlamıştı.

ESİNTİ ÇIKARMAZ

Haberin Devamı

Rüya burada biter


‘Bir Başka’ adlı solo albüm çıktığında ‘Evlerinin Önü...’ fırtınası çoktan dinmişti. Ve görüldüğü kadarıyla da yeni albüm, bırakın fırtınayı, herhangi bir esintiye sebep olacak gibi görünmüyordu. Bir ‘karma’ albüm gibiydi; her şeyden biraz vardı. Bu kadarı için de Öykü’ye ihtiyaç yoktu. Böyle şarkıları yazan/söyleyen onlarca genç vardı. Suat Sayın’ın emsalsiz şarkısı -ki Bülent Ersoy’un sesinden dillere dolanmıştı zamanında- ‘Yalan Gözlerin’ radyoların ilgisini çekmedi değil, çekti ve bir süre çalındı ama bu kadar.

Rüya Bitti’ ilk albümün izinden gidiyor. Aynı kafa/aynı anlayış: Biraz ondan/biraz bundan mevcut. Albüm sahibinin birbirini tekrarlayıp duran besteleri de var, Davut Sulari gibi bir anıt ismin ezgileri (‘Havalanmış Gönlüm’) ve ‘Altın Hızma’ (Abdurrahman Kızılay) gibi çok popüler türküler de. Bir dizi şarkısı (‘Urfalıyım Ezelden’in şarkısı ‘Kınıfır Bed Renk Olur’ -ki dizide oynamıştı da; zamane gençleri işte, her şeyi yapabiliyorlar) ve yeni ‘Evlerinin Önü...’ olması niyetiyle hazırlanmış bir kes/yapıştır (‘Delice’) dahi var. Asıl niyet şuymuş: Oradan tutturamazsak buradan tutturalım.

Bu albümden bir şey olmaz/çıkmaz. Öykü Gürman bu şansını da kullanamadı. Bundan sonrası daha zor olacak onun için; imkânsıza yakın zor.

Haberin Devamı

Rüya burada biter

Rüya Bitti/Öykü Gürman/Pasaj
5 üzerinden 1 yıldız
D&R fiyatı: 15.99 TL

Rüya burada biter

Altın Tangolar 2/Erdener Koyutürk/EKO
5 üzerinden 3 yıldız

Harika bir yorum

Erdener Koyutürk’ün ‘Altın Tangolar 2’ albümünde, hem babası Necdet Koyutürk’ün hem de Fehmi Ege ve Necip Celal Andel gibi tangonun bilirkişilerinin şarkıları yer almış. Sanatçının kendi şarkıları da mevcut. Mükemmel bir repertuvarı, tangonun içine doğmuş bir sanatçı olarak eksiksiz seslendirmiş.
D&R fiyatı: 7.99 TL

Rüya burada biter

Kalp Dayanmaz/Taner Şafak-Tuğçe Tayfur/Esenmüzik
5 üzerinden 1 yıldız

Gereksiz bir çaba

Ferdi Tayfur ve Necla Nazır’ın kızı Tuğçe Tayfur da müzik piyasamıza giriş yaptı. Taner Şafak ile ikili oluşturan evlat Tayfur’un dört şarkılık EP’sini açan şarkı ise baba Tayfur ile yapılan bir düet. Arabeskin en kıymetli şarkılarından ‘Huzurum Kalmadı’, baba ve kızın sesinden/dilinden (en hafif deyişle) ‘gereksiz’ olmuş. Sonraki şarkılar ‘asıl çocuk’ Taner Şafak ile yapılmış. Bunlar da kilo ile alınıp satılacak kadar benzeri mevcut TOST-arabesk şarkılar.
D&R fiyatı: 11.9 TL

Haberin Devamı

NOT DEFTERİMDEN YAPRAKLAR
**İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 40. yılını yarın bir konserle kutluyor.
**Göksel’in ‘Mektubumu Buldun mu?’ albümü LP formatında da yayımlandı.
**Sezen Aksu 6 Mart Cuma Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Her zaman iyi gelir.
**Murat Beşer ve Murat Abbas’la ‘Oldies But Goldies’, bu akşam Babylon’da.
**6 Mart’ta ise Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars var Babylon’un sahnesinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!