Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

Güncelleme Tarihi:

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 11:12

Unutulmaz filmlerin en önemli unsurlarından biri oyuncular ve gösterdikleri performanslardır. Metod oyunculuk tekniğini benimseyen oyuncular karakterlerine girebilmek uğruna her yolu deniyorlar, ucunda neredeyse ölüm olsa da. Rolleri uğruna ölümden dönen 7 oyuncuyu bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Vizyona giren filmlerde yönetmen, konu ve işleyişin dışında en çok dikkat çeken detaylardan biri oyuncular ve canlandırdıkları karakterler oluyor. Geçmişte ve günümüzde metod oyunculuk tekniğini benimsemiş pek çok oyuncu yer alıyor. Bu teknikle oyuncular, canlandırdıkları karaktere teslim olup karakterin kontrolü devralmasına izin veriyor. Her zaman sınırları zorlayan oyuncular, karaktere daha fazla hakim olabilmek adına zorlu süreçleri atlatıyor. Bazı oyuncular ise karaktere bürünebilmek adına ölümle burun buruna geliyor. Bu listede rolleri için ölümden dönen 7 oyuncuyu bir araya getirdik.

 

1. TOM HANKS - CAST AWAY

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Haberin Devamı

Robert Zemeciks'in yönetmen koltuğunda oturduğu film, ülkemizde Yeni Hayat ismiyle vizyona girmişti. Filmi bu denli efsane kılan ise Tom Hanks'in göstermiş olduğu inanılmaz değişim. Hanks ilk olarak 23 kilo almış ve gerekli çekimler tamamlanmıştı.14 aylık bir aranın ardından aldığı tüm kiloları veren Hanks, tam anlamıyla ıssız bir adaya düşen adam görüntüsüne bürünmüştü. Issız adada bir deli olduğuna kendini fazlasıyla inandıran Hanks, çekimler sırasında yaralanmış ve Staph enfeksiyonu kapmış. Tedavi olma şansı elde ettiğinde ise Hanks'e, bir saat içinde müdahele edilmemiş olsaydı kan zehirlenmesinden ölebileceği söylenmiş.

 

2. ROBERT DE NIRO - RAGING BULL

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Bir Martin Scorsese filminde canlandırdığı karakterlerin adını altın harflerle yazdıran Robert De Niro... Ülkemizde Kızgın Boğa ismiyle vizyona giren filmde Jake LaMotta adında bir boksörü canlandıran De Niro, boksörün son günlerini canlandırmak için kilolu bir görünüme sahip olması gerekiyordu. Bu sebeple filmin çekimlerine ara verilmiş ve De Niro tatil esnasında 113 kilo olmuştu. Kısa sürede sağlıksız bir şekilde kilo alan oyuncunun kalp krizi riski taşıdğı ortaya çıkmıştı. Sonuç olarak De Niro bu rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ına uzandı.

 

Haberin Devamı

3. GERARD BUTLER - CHASING MAVERCIKS

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Aksiyon filmlerinin aranan yüzlerinden biri olan Gerard Butler, karakterine bürünebilmek adına ölümden dönen oyuncular arasında. Ülkemizde Dalgaların Peşinde ismiyle vizyona giren filmde bir sörfçüyü canlandıran Butler, profesyonel sörfçü Grant Washburn'dan ders aldı. Önemli kişilerden eğitim almasına rağmen güvenlik önemlerini pek önemsemeyen oyuncu, Kalifornia'da gerçekleşen çekimler sırasında neredeyse boğuluyordu. 

 

4. HILARY SWANK - MILLION DOLLAR BABY

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Efsane yönetmen Clint Eastwood'un kamera arkasına geçtiği film, kazandığı Oscar ödülleriyle performansının hakkını verdi. Ödülün hak edilmesinde yönetmen ve senaryonun payı ne kadar büyük olsa da, başrolde izlediğimiz Hilary Swank'ın oyunculuğu paha biçilemez. Metod oyunculuğun sınırlarını zorlayan oyuncu, boksör gibi oynamak yerine gerçekten boksör oldu. Hilary her ne kadar ölümden dönmese de ayağında çıkan kabarcık nedeniyle yürüyemez hale gelmişti. Antreman dahi yapamayan oyuncu kabarcığı patlatmış, sonrasında enfeksiyon kapmıştı.

 

Haberin Devamı

5. JOSEPH GORDON-LEVITT - PREMIUM RUSH

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Günümüzde sıkça rastladığımız olaylardan biri olan moto kurye kazaları beyaz perdede farklı bir bakış açısıyla işlenmiş. David Koepp'in yazıp yönettiği filmde Joseph Gordon-Levitt, rolü uğruna ölümle burun buruna gelmiş. Filmde bir bisikletli kuryeyi canlandıran Levitt, kuryelik mesleğinin ne kadar tehlikeli olduğunu büyük bir kaza ile öğrenmiş. Karakterine tam anlamıyla bürünebilmek için dublör kullanmayan oyuncu, filmdeki heyecan verici kovalama sahnelerinden birinde bisikletinden uçarak taksinin arkasına düşmüş. Neyse ki bu kaza 31 dikiş ile atlatılmış.

 

Haberin Devamı

6. VINCENT D'ONOFRIO - FULL METAL JACKET

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Sinema tarihine geçmiş Stanley Kubrick filmlerinden biri Full Metal Jacket. Filmi hala izlemediyseniz çok şey kaçırdığınızı söyleyerek başlayalım. 1987 yapımı filmde Er Gomer Pyle'ı canlandıran Vincent D'Onofrio, geçirdiği büyük değişim ile adından söz ettiren oyunculardan. Karakterini canlandırmak için tam 31 kilo birden alan oyuncunun kısa sürede aldığı kilolar başına büyük dertler açmış. Kilosu ile hareket kabiliyeti azalan oyuncu, çekimler sırasında düşmüş ve dizi sakatlanmış. Sakatlığının ciddiyeti oyuncunun dizinin ameliyat ile yeniden yapılmasından anlaşılıyor. Gelen açıklamalara göre yaraya müdahele edilmemiş olsaydı oyuncunun ölüme kadar gidebileceğini gösteriyor.

 

Haberin Devamı

7. SYLVESTER STALLONE - ROCKY IV

Rolleri için ölümle burun buruna gelen 7 oyuncu

 

Rocky ve Rambo karakterleriyle beyaz perdenin en bilinen oyuncularından olan Sylvester Stallone, çekimler sırasında dublör kullanmamasıyla da tanınır. Stallone Rocky serisinin dördüncü filminde karakterine bürünebilmek için çok farklı bir yol izlemiş. Filmin son sahnesinde gösterilecek olan dövüş sahnesinde tamamiyle gerçekçi olmak isteyen oyuncu, iri cüssesiyle ürküten Dolph Lundgren'den kendsini gerçekten knock-out etmesini istemiş. Lundgren Stallone'a öylesine sert durmuş ki, kalbi koruyan perikardiyal kesesi şişmeye ve baskı yapmaya başlamış. Hastaneye kaldırılan oyuncu bir haftadan uzun süre yoğun bakımda kalmış.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!