Roland Emmerich'in izlemeye değer 7 filmi

Güncelleme Tarihi:

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 16:11

24 Haziran'da vizyona girecek olan Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit'in yönetmeni Roland Emmerich'in kamera arkasına geçtiği en iyi 7 filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Her ne kadar yönetmen koltuğunda oturduğu filmlerde yapılan mantık hatalarından dolayı eleştiri okları yöneltilse de; Roland Emmerich, gişede iyi işler yapıyor. Felaket temalı filmler denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Roland Emmerich, 1996 yılında çektiği Kurtuluş Günü (Independence Day) filminin devam halkasında yeniden kamera arkasına geçti. En son 2015 yılında vizyona giren Stonewall filmini yöneten Roland Emmerich'in izlemeye değer 7 filmini bir araya getirdik.

 

STAR GATE / YILDIZ GEÇİDİ - 1994

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

Kurt Russell, James Spader, Jaye Davidson, Djimon Hounsou gibi isimleri bir araya getiren film, bulunduğu dönemin en iyi bilim-kurgu filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Film, Mısır tarihi uzmanı Dr. Daniel Jackson'ın başka bir dünyaya açılan bir geçit bulması ve buraya olan yolculuklarını anlatıyor. Devam filmleri ve dizileriyle efsaneler arasına katılan Star Gate'in yeniden çekileceği gündemde...

 

Haberin Devamı

INDEPENDENCE DAY / KURTULUŞ GÜNÜ - 1996

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

Döneminin en iyi görsel efektlerle bezenmiş filmlerinden biri olan Kurtuluş Günü, dünyayı istila etmeye çalışan uzaylılara karşı insanların canla başla gezegenlerini korumaya çalışmalarını konu alıyor. Filmde Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Judd Hirsch gibi isimler yer alıyor.

 

THE PATRIOT / VATANSEVER - 2000

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

Oscar ödüllü Mel Gibson'ın başrolde yer aldığı filmde Heath Ledger, Jason Isaacs, Joely Richardson, Tcheky Karyo gibi ünlü isimler yer alıyor. Senaryosu Robert Rodat tarafından yazılan yapım, tarihi bir olayın üzerine kurgusal bir senaryo oturtularak çekilmiş. 3 dalda Oscar'a aday olan Vatansever, Benjamin ve oğlu Gabriel'in kahramanlık hikayesini anlatıyor.

 

Haberin Devamı

THE DAY AFTER TOMORROW / YARINDAN SONRA - 2004

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

Yarından Sonra insanların doğa ile mücadelesinde, doğanın insanlara eninde sonunda vereceği cevabı beyaz perdeye taşıyor. Roland Emmerich'in senaryosunu da yazdığı filmde filmde Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Emmy Rossum gibi isimler yer alıyor. Soğuk ve yağışlı havalarda izlenidiğinde insanı ürpertmeyi başaran film, küresel ısınma teması üzerinden hikayesini anlatıyor.

 

ANONYMUOUS / ANONİM - 2011

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

John Orloff'un senaryosunu yazdığı yapım, Kraliçe Elizabeth dönemi İngiltere'sinde geçiyor. Film yüzlerce yıl entellektüellerin kafasını kurcalayan bir soruya odaklanıyor: William Shakespeare'in eserlerinin arkasında farklı biri mi vardı? Oyuncu kadrosunda Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson, David Thewlis gibi isimlerin yer alıyor.

 

2012 

Haberin Devamı

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

Film, dünya çapında bir felaketin ardından, hayatta kalan insanların mücadelelerini sinemada işliyor. 2012'de John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Thandie Newton, Oliver Platt, Zlatko Buric gibi isimler yer alıyor.

 

WHITE HOUSE DOWN / BEYAZ SARAY DÜŞTÜ - 2013

Roland Emmerichin izlemeye değer 7 filmi

Kadrosunda Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke gibi isimleri barındıran filmin senaryosu James Vanderbilt tarafından yazıldı. Aksiyon filmlerinde aranan özelliklerin tümünü bulabileceğiniz film görsel efektleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Film, polis kuvvetlerinde görevli olan John'un kızını, başkanı ve ülkeyi kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!