'Rahmet Kapısı' Kenan Rifai Sempozyumu ile devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Rahmet Kapısı Kenan Rifai Sempozyumu ile devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 14:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri “Rahmet Kapısı” Uluslararası Kenan Rifai Sempozumu 30-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Anadolu’da yaşamış büyük Mutasavvufları konu alan sempozyumlar “Rahmet Kapısı” Uluslararası Kenan Rifai Sempozyumu ile devam ediyor.

Adına biri ABD’de North Carolina Üniversitesi diğeri de Çin’de Pekin Üniversitesi’nde olmak üzere iki tane kürsü kurulmuş olan 20. yüzyılın büyük mutasavvıfı Kenan Rifai’nin tasavvufi, tarihi ve edebi açıdan daha iyi anlaşılmasına yönelik yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 35 uzmanın bir araya geleceği uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Kenan Rifai’nin “Tasavvuf bir gün akademilerde okutulacaktır” sözünden hareketle ABD ve Çin’deki Üniversitelerde kurulan kürsülerin ardından Türkiye’de kurulacak olan bir tasavvuf enstitüsü için çalışan kuruluş, bu sempozyumda ABD Kuzey Carolina Üniversitesi Dinî Etüdler Bölümü’nden Prof. Carl Ernst, ABD’den Stony Brook Üniversitesi Asya-Amerikan araştırmalar merkezinden William Chitick, ABD Boston Üniversitesi Teoloji Bölümü’nden Prof. James Morris, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof Mustafa Kara gibi birçok önemli uzmanı bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Sempozyum, 30 -31 Mayıs tarihlerinde 09.00 – 18.00 saatları arasında Cemal Reşit Rey Salonunda gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!