Pink Floyd’un varisi İstanbul’da!

Güncelleme Tarihi:

Pink Floyd’un varisi İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:14

Yeni sesler keşfetmeyi sevenlerin kesinlikle es geçmemesi gereken Steven Wilson, 2 Mayıs’ta İstanbul’da sahne alacak! Pink Floyd’tan Beatles’a, Donna Summer’dan King Crimson’a kadar birçok durağa uğrayan şarkıları, bitmesini istemeyeceğiniz bir geceye taşıyacak sizleri…

Haberin Devamı

İstanbul 2 Mayıs’ta değeri yeterince anlaşılamamış bir müzisyeni ağırlayacak. Zorlu PSM’de sahne alacak olan Steven Wilson’da, Pink Floyd’tan Beatles’a, Donna Summer’dan King Crimson’a birçok kilit müzik grubundan izler görmek mümkün.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI MÜZİSYENLERE İLHAM KAYNAĞI OLDU

Kendisini Porcupine Tree grubundan ya da Opeth ile çalışmalarından tanıyanlar olabilir. Ancak birlikte çalıştığı isimler saymakla bitmez. Bu ünlü isimler arasında Marillion, Orphaned Land, Yoko Ono, Anja Garbarek, Pendulum ve Anathema gibi önemli müzisyenler var. Steven Wilson, müzikle iç içe büyümenin insan üzerinde nasıl bir etki bıraktığının canlı bir kanıtı diyebiliriz. İngiltere'de daha küçük yaşlarında müzikle birlikte emeklemeye başlamış. Kalbi olduğu Porcupine Tree grubunun Pink Floyd’a benzetilmesi, belki de çocukluk yıllarının bir yansıması. Nitekim, küçükken aile arasında birbirlerine hediye olarak aldıkları plaklar arasında, onun payına düşen Pink Floyd - Dark Side of the Moon ve Donna Summer - Love to Love You Baby olmuş. Yıllar sonra o isimlerden aldığı ilhamla dahiyane işler yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Pink Floyd’un varisi İstanbul’da

500 SAYFALIK ONLINE CV'Sİ BİLE ONU ANLATMAYA YETMİYOR...

Kendisiyle ilgili 500 sayfalık online bir CV’si olduğunu ve her sayfanın birbirinden ilginç bilgiler içerdiğini de eklemek gerek. Örneğin; enstrüman çalarken pedala daha rahat hakim olmak için ayakkabı giymediğini, sabit bir yerde yaşamadığını, sürekli ülke değiştirdiğini, King Crimson ve Jethro Tull gibi ilham aldığı sanatçıların şarkılarını remixlediğini öğreniyoruz bu CV sayesinde…. Bugüne kadar 4 kez Grammy’e aday gösterilen sanatçının 4 stüdyo albümü de birbirinden farklı tarzlardan besleniyor. Müziğinde post-rock yapısı altında ambient, drone, noise, post-rock, krautrock ve shoegaze’a rastlamak mümkün. Bambaşka bir müzik anlayışıyla, yepyeni bir deha! Müzikte yeni keşifler yapmayı sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir konser bu!

 

Haberin Devamı

gerekeniyap.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!